Permis de conducere special ca sa conduci masini cu volan pe dreapta

range rover

Parlamentarii romani au initiat o lege care presupune ca cei care vor sa conduca masini cu volanul pe dreapta sa isi ia permisul intr-o tara unde se circula pe stanga. Acestia trebuie sa faca si 20 de ore suplimentare de scoala. In Romania sunt aproximativ 10.000 de masini cu volan pe dreapta.

Proiectul de lege prevede ca soferul sa isi ia permisul intr-o tara unde se circula pe stanga si sa parcurga 20 de ore de conducere la o scoala de soferi la volanul unei masini cu volan pe dreapta, iar proprietarul unei astfel de masini va fi nevoit sa monteze oglinzi periscopice.

In cazul nerespectarii acestor reguli soferii vor fi sancţionati cu amenda de 800 de lei si ridicarea certificatului de inmatriculare.

In urma analizelor s-a descoperit ca, in cazul accidentelor in care sunt impicate masinile cu volan pe dreapta, vina apartine soferilor acestor masini în 90% dintre situatii.

Cea mai grea conditie de indeplinit se refera la faptul ca cei care au masini cu volanul pe partea dreapta sa aiba permisul de conducere obtinut intr-o tara in care se circula pe partea stanga, cum ar fi Marea Britanie.

Legea este in dezbatere publica, iar decizia de adoptare a acesteia va apartine Camerei Deputatilor.

Previous ArticleNext Article
Informatia face diferenta dintre prosti si destepti. Alege sa fii informat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *