Noul Bugatti Chiron ajunge la 460 de kilometri pe ora


Cand credeam ca nimic nu ne mai poate uimi, minunea se intampla. Bugatti a lansat noul Chiron, predecesorul lui Veyron. Ofiicial suntem indragostiti! Tot ce exista mai bun in tehnologie, in ziua de azi, se gasseste pe noul model. Chiron vine cu 1500 CP, 1600 Nm si cu o viteză maxima limitata pentru sosea la 420 km/h.

Bugatti Chiron pastreaza arhitectura W16 a motorului dezvoltat de Bugatti pe Veyron, dar vine cu schimbari majore la nivelul constructiei acestuia. Motorul este de 8.0 litri cvadri-turbos produce 1500 de cai putere, cu 499 mai multi decat. Cuplul maxim are 1600 Nm disponibili intre 2000 si 6000 rpm si este transmis tuturor celor patru roti prin intermediul unei transmisii automate cu sapte rapoarte.

Bugatti Chiron accelereaza de la 0 la 100 km/h in mai putin de 2.5 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 420 de km/h, Chiron poate urca insa pana la peste 460 de kilometri pe ora, devenind astfel cea mai rapida masină produsa in serie.

Caroseria este construita din fibra de carbon, la fel ca modelele din Cursa de 24 de ore de la Le Mans. Sasiul adaptiv si auspensiile au fost regandite si redesenate, iar anvelopele dezvoltate special de Michelin sunt imense, 285/30 R20 pe fata si 355/25 R21 pe spate. Franele au discuri carboceramice si etriere cu pistoane din titan.

La nivel estetic, noul Bugatti Chiron are jumătate personalitate proprie si jumătate in functie de dorintele clientilor.

2.4 milioane de euro costa noul model si vor fi 500 de exemplare produse, optiunile suplimentare putand urca pretul pana spre 3 milioane.

Previous ArticleNext Article
Informatia face diferenta dintre prosti si destepti. Alege sa fii informat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *