iPhone X – Pret si specificatii tehnice

iPhone X

Apple a lansat in final noile telefoane, iPhone 8 si celebrul de acum inainte iPhone X. Dacă iPhone 8 este un upgrade al modelului precedent iPhone 7, iPhone X este ceva cu totul nou. De aceea, in acest articol ne vom orienta catre iPhone X, sa vedem ce noutati aduce. 

Telefonul va putea fi comandat la precomanda incepand cu 27 octombrie si va putea fi cumparat din magazine odata cu 3 noiembrie. Va prezentam mai jos magazinele care il vor comercializa si il vor pune la precomanda si vanzare.

Dupa trei ani de zile Apple redefineste designul noului iPhone. Cu un ecran imens de 5,8 inch si 2436 x 1125 pixeli, iPhone X trece la alt nivel. Dupa un deceniu de LCD, display-ul trece la tehnologia Super Retina Display si suport HDR, unde are un contrast de un milion la unu, cu mult peste un OLED normal.

In ceea ce priveste bateria iPhone X are o autonomie de doua ori mai mare decat un iPhone 7. Smartphone-ul este ajutat de un procesor A11 Bionic, construit pe 10nm si a fost creat in Taiwan. Acesta este cu 25 la suta mai rapid decat cel de pe iPhone 7. Memoria RAM este inca necunoscuta la iPhone X dar se presupune ca nu va fi mai putin de 3 GB. Spatiul de stocare incepe de la 64 de GB si poate ajunge pana la 256 GB.

In ceea ce priveste pozele se pare ca iPhone X va fi impresionant, acesta dispune de doua camere foto pe spate de 12 megapixeli si stabilizare optica, iar selfie-urile vor fi facute de o camera de 7 megapixeli. Camera foto spate este in stare sa filmeze 4K cu 60 de cadre pe secunda, in timp ce filmarea Full HD va fi realizata cu 240 de cadre pe secunda. Apple a realizat cu noul telefon posibilitatea de a avea si realitate augmentata.

iPhone 10 nu mai are butonul pentru Touch ID, ci a fost inlocuit cu Face ID. Astfel, telefonul iti va scana 3D fata, deblocand dispozitivul si posibilitatea ca cineva sa iti deblocheze telefonul in locul tau este de unu la un milion. Face ID poate fi folosit pentru efectuarea de plati.

iPhone X vine in final cu incarcare wireless, o tehnologie de mult implementata de cei de la Samsung. Terminalul este compatibil cu majoritatea incarcatoarelor wireless de pe piata. Utilizare iPhone X fara butonul de home poate fi un pic diferita, avand in vedere ca lumea s-a obisnuit sa aiba un buton multifunctional. Se pare ca lipsa butoanelor si un telefon creat numai din ecran este la moda in zilele acestea.

Pretul iPhone X incepe de la 1.000 de dolari si creste in functie de spatiul de stocare.

Previous ArticleNext Article
Informatia face diferenta dintre prosti si destepti. Alege sa fii informat.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *