Ce i-a spus în particular Joe Biden lui Vladimir Putin?

Scena politică internațională se află pe un butoi cu pulbere, după ce Rusia a masat trupe armate masive la granița cu Ucraina. Vladimir Putin pare decis să execute o invazie în Ucraina, iar lumea întreagă încearcă să împiedice acest lucru. Astfel că, președintele Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, a avut o întrevedere cu omologul rus, sperând să detensioneze situația.

După două ore și 1 minut de discuții, cei doi au încheiat convorbirea online nu înainte ca Joe Biden să îi transmită un mesaj lui Vladimir Putin. Președintele Statelor Unite ale Americii a afirmat că dacă Rusia va ataca Ucraina trebuie să să știe că țara sa va suferi sancțiuni economice unice în lume și va deveni izolată pe plan politic și economic în lume.

Vă privesc în ochi și vă spun, așa cum președintele Biden l-a privit în ochi pe Putin și i-a spus astăzi, că lucrurile pe care nu le-am făcut în 2014 suntem pregătiți să le facem acum, a declarat consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan reporterilor, după videoconferința dintre Joe Biden și Vladimir Putin.

Kremlinul mai spune că cei doi președinții au amintit de alianța celor două țări în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și că aceștia au subliniat că sacrificiile făcute atunci nu trebuie uitate, iar alianța însăși ar trebui să servească drept exemplu pentru construirea de contacte și colaborarea în realitățile de astăzi.

În ceea ce privește Ucraina, Kremlinul susține că s-a abordat lipsa de progres în implementarea acordurilor de la Minsk din 2015, care sunt „baza incontestabilă pentru o reglementare pașnică” a situației. De asemenea, Putin s-a plâns de  „acțiunile provocatoare ale Kievului împotriva Donbassului”, potrivit digi24.ro.

Rusia este serios interesată să obțină garanții fiabile, stabilite din punct de vedere legal, care să excludă extinderea NATO spre est și desfășurarea sistemelor de arme ofensive în statele din apropierea Rusiei, subliniază comunicatul de presă al regimului de la Moscova.

Din nefericire, posibilul conflict din Ucraina poate avea consecințe și asupra României, iar președintele statului Klaus Iohannis a avut o discuție cu omologul american și s-a ajuns la concluzia ca în regiune să fie aduse mai multe trupe NATO și americane.

Foto: digi24.ro

Comentarii Facebook
Joe bidenVladimir Putin
Comments (0)
Add Comment