Cine l-a văzut pe Iisus Hristos când s-a Înălțat la cer?

0

Potrivit tradiției creștine, după Înviere, Iisus Hristos s-a arătat numeroaselor persoane înainte de a se Înălța la cer. În ziua Înălțării sale, El s-a arătat ucenicilor săi și a mâncat împreună cu ei. Apoi, în timp ce se afla cu ei, El s-a ridicat în aer și a dispărut într-un nor.

Conform Evangheliei după Luca, la Înălțare, erau prezenți doar ucenicii lui Iisus. Aceștia au fost martorii Înălțării și au privit înmărmuriți cum Mântuitorul lor se ridica în aer până când a dispărut într-un nor. Potrivit altor surse, inclusiv a altor evanghelii, Maria Magdalena și alte femei credincioase au fost printre primele persoane care l-au văzut pe Iisus după Înviere și au fost și ele martore la Înălțare, deși nu este clar dacă au fost prezente la locul Înălțării.

Cât de importantă este Înălțarea în tradiția creștină?

Înălțarea este o doctrină centrală în tradiția creștină, fiind considerată unul dintre cele mai importante evenimente din viața lui Isus Hristos și din istoria creștinismului. Înălțarea lui Hristos se referă la momentul în care El s-a ridicat la ceruri înaintea privirilor discipolilor Săi, la patruzeci de zile după înviere.

Înălțarea lui Isus Hristos are multiple semnificații și implicații teologice, fiind considerată un moment de înălțare spirituală și de reconciliere între Dumnezeu și omenire prin intermediul lui Hristos. Ea sugerează înălțarea lui Hristos în starea de slavă și onoare la dreapta Tatălui, arătând că Hristos a îndeplinit misiunea Sa și a dobândit puterea și autoritatea necesare pentru a fi Mântuitorul și Judecătorul întregii lumi.

În plus, înălțarea lui Hristos a deschis drumul pentru venirea Duhului Sfânt, care a fost trimis pentru a umple inimile și mințile credincioșilor cu puterea lui Dumnezeu și pentru a-i conduce în adevăr.

Înălțarea este, de asemenea, importantă pentru credincioși, deoarece ea îi asigură că Hristos este prezent și activ în viețile lor și că a pregătit un loc în ceruri pentru toți cei care Îl urmează. De asemenea, înălțarea este o mărturie a puterii lui Dumnezeu și a promisiunilor Sale că El va veni din nou în slavă și putere pentru a judeca viii și morții.

În concluzie, înălțarea lui Isus Hristos este o doctrină centrală în tradiția creștină, fiind considerată un moment de înălțare spirituală și de reconciliere între Dumnezeu și omenire prin intermediul lui Hristos. Ea are multiple semnificații și implicații teologice și este de o importanță vitală pentru credincioși, deoarece îi asigură că Hristos este prezent și activ în viețile lor și că a pregătit un loc în ceruri pentru toți cei care Îl urmează.

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri