Premierul Florin Cîțu a anunțat noi restricții, după ce pandemia de coronavirus s-a agravat. Datele oficiale, arată că virusul SARS-CoV-2 este foarte prezent în societate, iar în ultima perioadă numărul infectărilor în 24 de ore a sărit de 6.000 de persoane.

Drept urmare, a avut loc o întrunire a CNSU unde s-au propus o serie de măsuri de restricție pe întreg teritoriul României.

În ședința de Guvern am luat mai multe măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului având în vedere numărul crescut de infectării și ele vor fi explicate pe larg de Raed Arafat. Totodată am decis mai multe facilități pentru mediul HoReCa și antreprenorii afectați de pandemie.

Vom trimite peste 50.000 de doze de vaccin către Republica Moldova.

În ceea ce priveşte vaccinarea populației, în perioada următoare vom primi 25 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 până în septembrie.

La cum arată lucrurile vom putea vaccina 100.000 de persoane din prima săptămână din aprilie.

Măsurile de restricție vor duce la dezbatere în spațiul public. Trebuie specificat că măsurile luate au ca scop stoparea răspândirii virusului și funcționarea economiei.

După perioada de vacanță elevii vor trebui testați mai mult, a spus premierul Florin Cîțu.

Raed Arafat a anunțat noi măsuri de restricție

Raed Arafat

Raed Arafat a anunțat ce măsuri de restricție au fost luate în plus ca urmare a creșterii numărului de infectării și agravarea pandemiei de coronavirus.

În primul rând, unde incidență este peste 4 la mie, vinerea, sâmbăta și duminica circulația va fi interzisă de la ora 20:00. Totodată, comercianții vor trebui să închidă de la ora 18:00. Sălile de fitness se închid și ele. Situația revine la normal când incidența scade sub 3,5 la mie.

În cazurile în care incidența ajunge la 7,5 la mie, circulația va fi interzisă de la ora 20:00 în fiecare zi, iar magazinele se închid la ora 18:00.

Autoritățile române împreună cu președintele Klaus Iohannis recomandă populației să respecte regulile de distanțare socială să se vaccineze, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Foto: Digi24 și capital.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.