Ce s-a întâmplat cu Iisus Hristos în cele trei zile până când a înviat?

0

Potrivit Noului Testament din Biblie, Iisus Hristos a fost răstignit pe cruce și a murit, după care a fost îngropat într-un mormânt nou, săpat în stânca de la marginea Ierusalimului. După trei zile, Iisus a înviat din morți și s-a arătat apostolilor săi și altor persoane timp de patruzeci de zile înainte de a se înălța la cer.

În perioada de la moartea sa până la înviere, Iisus a fost în lumea de dincolo, potrivit credinței creștine. Evanghelia după Luca relatează că Iisus a mers acolo să îl confrunte pe Diavol și să elibereze sufletele oamenilor drepți care au murit înainte de venirea sa pe pământ. Această perioadă este cunoscută ca fiind „Coborârea la Iad” sau „Descenderea în Iad”.

Este important să menționăm că aceste evenimente sunt considerate a fi parte din dogma creștină și nu există dovezi istorice sau științifice care să le confirme sau să le infirme.

De ce a fost omorât Iisus Hristos?

Iisus Hristos a fost condamnat și executat prin răstignire de către autoritățile romane în Iudeea, în urma acuzațiilor de blasfemie și rebeliune politică.

Potrivit Noului Testament din Biblie, autoritățile evreiești l-au acuzat pe Iisus de blasfemie pentru că se pretindea a fi fiul lui Dumnezeu și pentru că a pretins că poate ierta păcatele oamenilor. Aceasta a fost o acuzație gravă în Iudaism, care a fost considerată o insultă adusă lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, autoritățile romane au fost implicate în execuția lui Iisus din cauza acuzației de rebeliune politică. Evanghelia după Ioan relatează că Pilat, guvernatorul roman al Iudeei, a fost de acord să îl execute pe Iisus deoarece a fost presat de mulțimea evreiască care a cerut sângele lui Iisus, dar și deoarece a văzut în Iisus o amenințare la adresa autorității romane.

Este important să menționăm că evenimentele legate de condamnarea și execuția lui Iisus Hristos sunt subiectul multor dezbateri și interpretări în rândul teologilor și cercetătorilor, iar detalii precise despre aceste evenimente sunt limitate de lipsa de surse istorice contemporane.

De ce oamenii l-au ales Baraba în locul lui Iisus Hristos?

Înainte de Paști, Pilat a cerut mulțimii să aleagă pe cine dorește să elibereze din închisoare: pe Iisus Hristos sau pe Baraba, un bărbat acuzat de rebeliune și omor. Pilat a făcut acest lucru pentru a încerca să-și îndeplinească obligațiile față de tradiția Paștelui evreiesc, care prevedea eliberarea unui prizonier.

Mulțimea a fost îndemnată de preoții evrei să aleagă eliberarea lui Baraba, nu a lui Iisus. Evanghelia după Matei relatează că preoții și bătrânii au îndemnat mulțimea să aleagă eliberarea lui Baraba, în timp ce îl prezentau pe Iisus ca pe un răufăcător. Evanghelia după Ioan adaugă că Pilat a încercat să-l elibereze pe Iisus, dar mulțimea a strigat că acesta trebuie să fie răstignit.

Motivațiile exacte ale mulțimii care a cerut ca Iisus să fie condamnat și răstignit în timp ce a cerut eliberarea lui Baraba rămân subiect de dezbatere și interpretare. Unii cercetători sugerează că preoții și liderii evrei au influențat mulțimea, prezentându-l pe Iisus ca pe un răufăcător periculos și Baraba ca un om care luptă împotriva opresiunii romane.

Alții sugerează că mulțimea a fost influențată de presiunea grupului și de o dorință de a păstra pacea cu autoritățile romane. Este important să menționăm că evenimentele legate de condamnarea și execuția lui Iisus Hristos sunt subiectul multor dezbateri și interpretări în rândul teologilor și cercetătorilor, iar detalii precise despre aceste evenimente sunt limitate de lipsa de surse istorice contemporane.

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri