Cristiano Bergodi, un nume binecunoscut în fotbalul românesc, a devenit o prezență constantă în peisajul sportiv al țării noastre timp de peste 18 ani. La cei 59 de ani, antrenorul italian poate privi înapoi la o carieră plină de provocări și succese la diverse echipe din România.

Cu un palmares impresionant care include 11 experiențe antrenorale în fotbalul românesc, Bergodi a lăsat o amprentă semnificativă în special la Rapid, unde a petrecut nu mai puțin de trei etape ale carierei sale. Într-un interviu recent acordat în cadrul emisiunii Digi Sport Special, antrenorul a dezvăluit cum a fost adus în România pentru prima dată și cum această țară a devenit a doua sa casă în lumea fotbalului.

”Am ajuns în România prin intermediul colaboratorului meu, Renzo Rossi (n.r. în prezent oficial la Chindia). El m-a sunat, eram în Italia, la Lecce, în liga a doua. A fost colegul meu la Lazio și mi-a dat un telefon: ‘Vrei să antrenezi în România?’.

Cunoștea Național București, acolo unde, înainte de mine, a antrenat Walter Zenga. Eram prieten cu Walter și l-am sunat… Mi-a zis, ‘Du-te, e un mediu frumos acolo, capitala României, București’… Am venit, m-am uitat la un meci acolo, am văzut stadionul mic, cochet, alb-albastru, ca Lazio, baza era frumoasă… Dar nu credeam niciodată că o să rămân aici 18 ani, în România”, a povestit Cristiano Bergodi.

Cristiano Bergodi vrea să fie antrenorul Naționalei României

În timpul discuției, subiectul selectării naționalei României a fost adus în prim-plan, iar Bergodi nu s-a ferit să-și exprime deschis dorința de a deveni selecționerul „Tricolorilor”. „Aș fi mândru să preiau această funcție și să contribui la dezvoltarea fotbalului românesc”, a declarat el sincer. Cu o carieră dedicată și pasiunea pentru fotbalul din România, Bergodi vede în conducerea naționalei o oportunitate unică de a-și lăsa amprenta într-un mod nou și important.

Deși actualul selecționer, Edi Iordănescu, a reușit să califice echipa la EURO 2024, Bergodi nu ezită să-și exprime disponibilitatea de a prelua frâiele echipei naționale atunci când va veni momentul potrivit. Cu o abordare deschisă și o dorință palpabilă de a contribui la succesul fotbalului românesc, Bergodi rămâne un personaj fascinant și respectat în peisajul sportiv din România.

Foto: sport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.