După negocierile politice dintre PNL și PSD și PNL și USR-PLUS, președintele Klaus Iohannis a vorbit despre cum va fi rezolvată criza politică. Totodată, șeful statului a anunțat cine va fi noul premier al României. Țara noastră este într-o perioadă grea.

Prima temă se referă la procedurile de instalare a unui nou guvern, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile. Acum, este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate și nu pot să accept în continuare astfel de abordări. Voi aștepta cu consultările formale, până când se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci voi convoca consultări.

A doua temă se referă la faptul că se încheie vacanța școlară declarată pentru răspândirea pandemiei în continuare. Vacanța nu va fi prelungită. Începând de luni, acolo unde condițiile sanitare o permit, elevii se vor putea întoarce fizic la școală. Va fi introdusă o nouă condiție pentru ca școlile să poată funcționa cu prezență fizică: gradul de vaccinare al personalului școlii. Experții vor discuta și mâine se va emite ordinul comun.

În ceea ce priveşte pandemia de coronavirus, vaccinarea este singura soluție. Vedem cum în vestul Europei lucrurile s-au rezolvat, a declarat Klaus Iohannis.

Foto: presidency.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.