Nicolae Ciucă, decizie fără precedent după căderea comunismului

0

Premierul României, Nicolae Ciucă, a luat o decizie fără precedent în istoria țării noastre după căderea comunismului. Șeful Executivului a donat sânge pentru răniții din Ucraina și a hotărât ca aceștia să poată să fie tratați în spitalele de la noi.

Lucrurile în Ucraina sunt groaznice, conflictele militare sunt pretutindeni, iar civilii sunt la capătul puterilor. De aceea foarte multe țări încearcă să ajute cum pot Ucraina.

Am luat o serie de măsuri la nivel guvernamental şi continuăm să analizăm toate posibilităţile din punct de vedere instituţional, să facem tot ce ne stă în putinţă să sprijinim poporul ucrainean afectat foarte grav de agresiunea rusă. Apreciez foarte mult şi doresc să mulţumesc societăţii civile pentru mobilizarea pe care a făcut-o astfel încât, împreună, să putem să sprijinim cetăţenii ucraineni la mare nevoie. Iar, astăzi, împreună cu o parte din membri ai Cabinetului, am venit la Spitalul Militar să donăm sânge, apreciind că este foarte mare nevoie ca, prin exemplul personal, să fim alături de cei care au nevoie de sânge. Iar în momentul de faţă este foarte mare nevoie, a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Guvernul României a decis să trimită încă o tranșă de ajutoare în Ucraina, printre care combustibili, veste antiglonţ, căşti, muniţie şi echipamente militare, dar și alimente, apă şi medicamente. Totodată s-a hotărât ca răniții din țara vecină să fie tratați în spitalele din România.

Aşa cum am anunţat în această dimineaţă, la nivelul Ministerului Sănătăţii, am luat decizia să oferim posibilitatea ca răniţii din Ucraina să poată fi trataţi la spitalele din România şi, desigur, în funcţie de solicitările părţii ucrainene, să putem sprijini şi cu sânge, a adăugat Nicolae Ciucă.

Războiul din Ucraina este cel mai mare conflict militar din Europa, după cel de-Al Doilea Război Mondial. Marile puteri occidentale au aprobat mai multe sancțiuni economice Rusiei, în speranța că Vladimir Putin va opri masacrul.

Foto: news.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri