Partidul Social Democrat (PSD) este nemulțumit de faptul că nu se află la guvernare și acuză că țara este într-o situație critică. Liderii social-democraţi susțin că este o criză în toate domeniile și actualul Executiv este depășit de situație. Drept urmare, în perioada următoare va fi depusă o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Florin Cîțu.

Vom depune o moțiune în această sesiune. Ruptura dintre ei este mult prea mare, sunt total diferite cele două partide, PNL și USR, și nu mare mi-ar fi mirarea ca în maxim o lună să mai avem încă o criză.

Este posibil să reușească, de aceea o depunem (moțiunea de cenzură – n.r.). Câteodată căderea unui Guvern duce la închiderea unor crize majore politice, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD consideră că problemele din sănătate și criza provocată de schimbarea ministrului au dovedit cât de incapabilă este actuala guvernare.

România a fost singura țară care a rămas fără ministru al Sănătății în plină pandemie, când spitalele și secțiile ATI au rămas fără bani. Toate aceste costuri au fost plătite de către români și de companiile economice din România. A fost, de fapt, o criză de pubertate politică. Am avut de-a face cu niște partide politice imature care și-au pus interesele mai presus de interesele românilor. Din acest moment, premierul Cîțu a devenit pisi-Cîțu. Înainte de a semna ceva va trebui să răsfoiască acordul coaliției. Dacă nu are voie va trebui să-i roage pe cei din coaliție să-l roage să semneze. Voiculescu ar fi trebuit schimbat de la prima moțiune a PSD, nu să se ajungă la acest scandal. Românii au plătit cu viața ca să se ajungă la această demitere. E obligatoriu ca premierul să repare urgent tot ce a făcut Voiculescu.

În opinia PSD, sunt 5 urgențe pentru noul ministru: să obțină rapid o rectificare a bugetului MS, pentru a obține rapid finanțare pentru secțiile ATI, Casa de Asigurări de Sănătate trebuie să deconteze rapid cheltuielile spitalelor, să pregătească rapid, împreună cu ministrul Educației, redeschiderea școlilor, să elimine prostia cu închiderea magazinelor la ora 18.00 și să vină rapid cu un calendar de revenire la normalitate, de ridicare treptată a restricțiilor, a declarat Ciolacu.

Foto: news.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.