Tudor Băluță, mijlocașul de 25 de ani crescut la Academia Hagi, ar putea fi transferat la Universitatea Craiova în vara anului 2024. După ce Universitatea Craiova a câștigat barajul pentru ultimul loc ce duce în preliminariile Conference League, Mihai Rotaru, finanțatorul echipei, a declarat public că este interesat de aducerea lui Băluță la echipa din Bănie.

Mihai Rotaru a intervenit în direct la TV după victoria echipei sale la baraj și a confirmat interesul pentru Tudor Băluță, mijlocașul de la Farul Constanța. Rotaru a menționat că, deși nu a luat încă o decizie finală în privința unei oferte concrete către Gică Hagi, Băluță este exact genul de jucător pe care îl caută pentru întărirea echipei.

”Întotdeauna l-am vrut pe Băluță, dar nu am luat o decizie. E jucător de națională, poate juca la orice echipă. Am avut o relație foarte bună cu el, de când era Gică Popescu. Nu am discutat cu el, dar ne uităm cu mare atenție. El este și foarte atașat de oraș. E profesionist, joacă la Farul Constanța. A fost un meci plin de emoții, de încărcătură. Tot sezonul l-am jucat la ruletă. Singurul avantaj a fost că am jucat acasă, dar era o singură manșă”, a declarat Mihai Rotaru, la PrimaSport.

Perspectivele transferului lui Tudor Băluță

Universitatea Craiova va participa în preliminariile Conference League, ceea ce aduce nu doar un prestigiu internațional, dar și o oportunitate financiară importantă pentru club. Rotaru plănuiește o campanie de transferuri ambițioasă pentru a întări echipa lui Costel Gâlcă, iar Tudor Băluță ar putea fi prima achiziție majoră a verii.

Un avantaj semnificativ pentru Craiova în cursa pentru semnătura lui Tudor Băluță este faptul că jucătorul este născut în Craiova. Acest aspect ar putea cântări în decizia sa, având în vedere dorința de a reveni acasă, în detrimentul unor oferte din București, cum ar fi cele de la FCSB și Dinamo.

Cariera lui Tudor Băluță

Tudor Băluță și-a început cariera la celebra Academie Hagi și a fost promovat la echipa mare a Viitorului Constanța (acum Farul) în 2016. În 2019, a fost transferat în Premier League la Brighton pentru suma de 2.900.000 de euro. Cu toate acestea, nu a reușit să se impună în fotbalul britanic și a fost împrumutat la echipe ca ADO Den Haag și Dinamo Kiev. Din iulie 2022, Băluță s-a întors la Farul Constanța, unde a contribuit la câștigarea titlului de campion al României.

În ceea ce privește cariera internațională, Tudor Băluță a bifat 12 apariții pentru naționala mare a României, fără a înscrie vreun gol.

Transferul lui Băluță la Craiova ar putea fi o mutare strategică pentru ambele părți. Clubul din Bănie își întărește echipa cu un mijlocaș de valoare, iar Băluță are ocazia să joace în fața fanilor din orașul natal și să-și relanseze cariera în fotbalul românesc. Fanii Universității Craiova așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va evolua această potențială achiziție și cum va influența echipa în sezonul următor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.