Universitatea Craiova a cunoscut o perioadă dificilă, dar sosirea antrenorului bulgar Ivaylo Petev a marcat un punct de cotitură semnificativ. Performanțele echipei au crescut constant, iar jocul a devenit din ce în ce mai solid sub îndrumarea noului tehnician. Mihai Rotaru, patronul echipei, a făcut o alegere strategică și a reușit să restabilească echilibrul și încrederea în rândul jucătorilor.

Decizia lui Mihai Rotaru de a-l aduce pe Ivaylo Petev în staff-ul tehnic al Universității Craiova s-a dovedit a fi o super-mutare, conform aprecierilor lui Ilie Dumitrescu. Negocierile au început înaintea startului sezonului, iar impresionat de viziunea și strategia lui Petev, Rotaru a făcut o alegere care a avut un impact semnificativ.

„Uite, eu l-am văzut pe Petev (n.r. – Ivaylo Petev, 48 de ani, antrenor Universitatea Craiova), ăsta, după două săptămâni. Lucrurile sunt pozitive. Adică pornesc cu patru pe linia de fund, încep construcția cu trei, îl trage pe Bancu în linia de mijloc, vezi lucruri care se întâmplă la un nivel foarte înalt în Europa. City, echipe de top.

E, aici, nu văd aceleași lucruri la FCSB. E o echipă puternică, ai individualități care fac diferența, dar ca echipă suferă. Chiar dacă în momentul de față au cinci puncte peste locul doi”, a spus Ilie Dumitrescu, prezent în studioul emisiunii Fotbal Club, de la Digi Sport.

Antrenorul Universității Craiova vrea noi transferuri

Ivaylo Petev are planuri mari pentru Universitatea Craiova și își dorește să dispună de un lot extrem de puternic. Antrenorul a început deja un proces de analiză a jucătorilor existenți, urmând să decidă cine merită să rămână și cine trebuie să plece. Mihai Rotaru, conștient de importanța viziunii tehnice, se pregătește să sprijine orice decizie a antrenorului, inclusiv eventualele transferuri care vor aduce întăriri în echipă în perioada de iarnă.

„După ce îşi va face o evaluare a lotului, se va decide ce poziţii să acoperim. Luis Phelipe joacă stânga centru, da? Ştiţi foarte bine că acolo suntem aglomeraţi. Şi în centru suntem o idee supraaglomeraţi. Nu cred că astăzi ar putea face obiectul unui transfer. Componenţa echipei de fotbal este dinamică. Întotdeauna ea trebuie restructurată. Pleacă unul, vin doi. Câţi vor pleca şi câţi vor veni în iarnă sau vară, depinde de evaluarea care se va face”, a spus Mihai Rotaru la FANATIK SUPERLIGA.

Cu rezultatele promițătoare sub bagheta lui Ivaylo Petev și cu sprijinul lui Mihai Rotaru, Universitatea Craiova se îndreaptă către o perioadă de stabilitate și performanțe. Fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va evolua echipa sub conducerea noului antrenor și cum se vor materializa schimbările în lot în perioada de transferuri.

Foto: prosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.