Vasile Șiman, fostul patron al clubului Sportul Studențesc, a lansat acuzații grave la adresa clubului Dinamo, la doar câteva zile după ce a blocat ieșirea „câinilor” din insolvență printr-o cerere de plată în instanță în cazul Ionuț Șerban. Fostul patron din Regie și-a exprimat furia față de gruparea din Superligă, susținând că nu a primit niciun ban în cazul transferului lui Ionuț Șerban și acuzând clubul că a intrat de două ori în insolvență pentru a evita achitarea datoriilor către terți.

Vasile Șiman atacă dur Dinamo

Într-o declarație fără precedent, Vasile Șiman a criticat aspru clubul Dinamo pentru modul în care a gestionat datoriile, subliniind că a folosit mecanismul insolvenței de două ori, lucru unic în istoria fotbalului, pentru a evita plata datoriilor.

„Se discută de această cerere de 3 ani de zile. Cum timpul expira, am fost nevoit să fac această cerere. Aceasta se prescria și am fost nevoit să fac asta. Am discutat cu mulți conducători de la Dinamo, dar nu s-a găsit nici o rezolvare.

Dinamo avea niște clauze cu Șerban pe care trebuia să le respecte. A așteptat 11 ani să onoreze această obligație contractuală. Dinamo nu a luat nici o țeapă, pentru că a făcut o înțelegere cu jucătorul. Dinamo l-a contactat cu 8 luni înainte expirarea contractului cu Sportul, le-au dat bani părinților, l-au învrajbit contra Sportului. Se așteptau ca Sportul să dispară. Ionuț Negoiță a fost cel care a decis aceste lucruri.

Dinamo a putut să scape de 100 de ori de Șerban, dar nu au vrut. Dinamo este în insolvență, este doar o cerere, nu au nici o obligativitate de plată, este o decizie a instanței. Dinamo este cea care încearcă să nu plătească.

Au intrat în insolvență de două ori în ultimii zece ani. Nicăieri în lumea asta un club nu a intrat de două ori în insolvență. Dinamo a dat țeapă statului român. Nu știu cum se va termina asta. Că nu sunt Dumnezeu. Dacă există înțelegere, se poate rezolva orice. Dar aici, tot ei spun că sunt nedreptățiți”, a tunat Vasile Șiman la Exclusiv Dinamo.

Cazul Ionuț Șerban

Ionuț Șerban a ajuns la Dinamo în 2013, iar atunci șefii clubului au acceptat o clauză contractuală controversată. Indiferent de suma încasată dintr-un eventual transfer viitor, Dinamo trebuia să îi vireze lui Vasile Șiman suma de un milion de euro. Cu toate acestea, Șerban a rămas la Dinamo timp de opt ani fără să reușească să se impună la prima echipă și a părăsit clubul în 2021 din postura de jucător liber de contract.

Dinamo a evitat plata sumei de un milion de euro datorată lui Vasile Șiman, bazându-se pe protecția oferită de mecanismul insolvenței. Aceasta a fost a doua oară când clubul a apelat la insolvență, o mișcare criticată dur de fostul patron de la Sportul Studențesc.

Determinarea lui Vasile Șiman de a-și recupera banii nu s-a diminuat. Prin blocarea ieșirii din insolvență a clubului Dinamo, el a demonstrat că nu are de gând să renunțe la suma de un milion de euro pe care o consideră datorată. Acțiunea sa în instanță arată clar că va continua să lupte pentru ceea ce el consideră drepturile sale financiare.

”Ne pregăteam pentru ieșirea din insolvență dar am înțeles ieri de la administratorul judiciar că am primit o cerere de plată de la domnul Vasile Șiman, pentru Ionuț Șerban. O să ne ducem în alt litigiu, asta este. Probabil a așteptat momentul, limita și vedem cât va dura acest litigiu. Sper să nu dureze foarte mult”, a afirmat Andrei Nicolescu.

Conflictul dintre Vasile Șiman și Dinamo scoate la iveală problemele profunde din gestionarea financiară a cluburilor de fotbal din România. Acuzațiile de evitare a datoriilor prin repetate insolvențe și clauzele contractuale controversate pun în lumină necesitatea unei mai mari transparențe și responsabilități financiare în sportul românesc. Fostul patron al Sportului Studențesc nu pare dispus să lase acest caz să fie uitat, iar evoluțiile viitoare ar putea avea un impact semnificativ asupra modului în care cluburile gestionează datoriile și contractele jucătorilor.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.