Într-o inițiativă menită să susțină tinerii și familiile din România, autoritățile au anunțat lansarea a două programe guvernamentale esențiale: StudentInvest și FamilyStart. Aceste programe, gestionate de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, oferă sprijin financiar semnificativ prin împrumuturi cu condiții avantajoase, având scopul de a facilita accesul la educație și de a sprijini tinerele familii în primele lor etape de viață.

Programele cu bani StudentInvest și FamilyStart

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat începerea procesului de creditare pentru cele două programe. StudentInvest este destinat studenților și oferă împrumuturi de până la 75.000 lei, în timp ce FamilyStart se adresează tinerelor familii, oferind împrumuturi de până la 150.000 lei. Aceste împrumuturi sunt furnizate cu garanții, dobânzi și comisioane subvenționate de stat, ceea ce le face extrem de atractive pentru beneficiari.

Reluarea disponibilității acestor programe a fost marcată de semnarea unei convenții între Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Finanțelor și Fondul Român de Contragarantare. Această colaborare permite băncilor desemnate să analizeze și să acorde împrumuturi pe baza solicitărilor primite de la potențialii beneficiari. Procesul de aplicare va fi gestionat de fiecare bancă în parte, conform propriilor reguli.

Plafoane și alocări bugetare

Pentru anul 2024, plafonul de garantare pentru fiecare program a fost stabilit la 250 de milioane de lei. Această sumă substanțială asigură un sprijin financiar consistent pentru studenți și familiile tinere care îndeplinesc criteriile de eligibilitate. În total, fondurile maxime alocate permit finanțarea a 5556 de beneficiari pentru StudentInvest și 4375 de beneficiari pentru FamilyStart, în concordanță cu bugetul aprobat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Implementarea efectivă a acestor programe este așteptată să înceapă în luna martie, când băncile desemnate vor lansa oficial programele de finanțare. Studenții și tinerele familii interesate vor avea atunci posibilitatea să aplice pentru aceste împrumuturi esențiale, menite să susțină continuarea studiilor sau începutul unei vieți de familie.

Programele StudentInvest și FamilyStart reprezintă un pas important în sprijinirea tinerilor și familiilor din România, oferindu-le resursele financiare necesare pentru a-și atinge obiectivele educaționale și personale. Cu plafonuri de garantare generoase și condiții de împrumut avantajoase, aceste inițiative guvernamentale ar putea avea un impact semnificativ asupra vieții beneficiarilor, facilitându-le drumul către succes și stabilitate.

Foto: europafm.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.