Ce trebuie să știe românii care trăiesc în Marea Britanie?

Ce trebuie să știe românii care trăiesc în Marea Britanie?

Românii care trăiesc în Marea Britanie trebuie să știe că multe reguli s-au schimbat, în ultima perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus. Începând cu data de 4 octombrie 2021, au intrat în vigoare noi măsuri privind accesul în Anglia:

  1. Călătorii din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și o listă de state terțe (lista completă poate fi consultată aici: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-englandvaccinați cu schemă completă (două doze sau o singură doză, conform tipului de vaccin) cu cel puțin 14 zile înainte de sosirea în Anglia, trebuie să prezinte:

a. Dovada rezervării unui test COVID-19 care urmează să fie efectuat în a doua zi de la sosire     (rezervarea se poate face la: https://www.find-travel-test-provider.service.gov.uk/test-type).

Este eliminată obligativitatea efectuării testului înaintea plecării.

  1. Completarea formularului Passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk)

Persoanele vaccinate cu doză dublă vor dovedi imunizarea cu ajutorul unui document oficial eliberat de o autoritate medicală din aceste state, document care trebuie să includă numele întreg, data nașterii, tipul vaccinului și producătorul, data administrării celor două doze și detaliile autorității medicale care a eliberat certificatul. În caz contrar, se aplică măsurile pentru persoanele nevaccinate.

Anglia v

  1. Călătorii nevaccinați (vaccinați parțial/incomplet sau vaccinați în cadrul unor programe nerecunoscute de autoritățile britanice) din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și o listă de state terțe (lista completă poate fi consultată aici: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england) trebuie să prezinte:
    1. un test (PCR, rapid antigen sau LAMP) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat cu 3 zile înainte de a călători, eliberat în limba engleză;
    2. formularul passenger locator form (care poate fi descărcat aici: (https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk);
    3. codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care vor fi efectuate în ziua a 2-a si a 8-a de la sosirea în Marea Britanie (rezervarea se poate face la: https://www.find-travel-test-provider.service.gov.uk/test-type).
    4. Aceste persoane vor trebui să intre în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile de la sosire.

Anglia c

  1. Călătorii care vin din statele de pe lista roșie (https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-…), indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor trebui sa prezinte:
    1. un test (PCR, rapid antigen sau LAMP) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu 3 zile înainte de călătorie, cu rezultat negativ;
    2. Dovada rezervării pachetului de carantină instituționalizată în hoteluri special desemnate care cuprinde și rezervarea testelor din ziua a doua și ziua a opta (detalii aici: https://quarantinehotelbookings.ctmportal.co.uk/noie.html);
    3. Completarea formularului Passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk).

Doar cetățenilor britanici și irlandezi sau persoanelor care au un drept de ședere în Regatul Unit li se va permite accesul în Regat provenind dintr-un stat aflat pe lista roșie. Informații detaliate cu privire la condițiile de intrare care se aplică începând cu data de 4.10.2021 pot fi consultate pe pagina de internet: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england#new-rules.

Sursă: MAI – foto: Pexels.com

Comentarii Facebook
Please follow and like us:
error20
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.