Românii care trăiesc în Marea Britanie trebuie să știe că multe reguli s-au schimbat, în ultima perioadă, din cauza pandemiei de coronavirus. Începând cu data de 4 octombrie 2021, au intrat în vigoare noi măsuri privind accesul în Anglia:

 1. Călătorii din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și o listă de state terțe (lista completă poate fi consultată aici: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-englandvaccinați cu schemă completă (două doze sau o singură doză, conform tipului de vaccin) cu cel puțin 14 zile înainte de sosirea în Anglia, trebuie să prezinte:

a. Dovada rezervării unui test COVID-19 care urmează să fie efectuat în a doua zi de la sosire     (rezervarea se poate face la: https://www.find-travel-test-provider.service.gov.uk/test-type).

Este eliminată obligativitatea efectuării testului înaintea plecării.

 1. Completarea formularului Passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk)

Persoanele vaccinate cu doză dublă vor dovedi imunizarea cu ajutorul unui document oficial eliberat de o autoritate medicală din aceste state, document care trebuie să includă numele întreg, data nașterii, tipul vaccinului și producătorul, data administrării celor două doze și detaliile autorității medicale care a eliberat certificatul. În caz contrar, se aplică măsurile pentru persoanele nevaccinate.

Anglia v

 1. Călătorii nevaccinați (vaccinați parțial/incomplet sau vaccinați în cadrul unor programe nerecunoscute de autoritățile britanice) din Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii și o listă de state terțe (lista completă poate fi consultată aici: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england) trebuie să prezinte:
  1. un test (PCR, rapid antigen sau LAMP) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, cu rezultat negativ, efectuat cu 3 zile înainte de a călători, eliberat în limba engleză;
  2. formularul passenger locator form (care poate fi descărcat aici: (https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk);
  3. codul de rezervare a două teste pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care vor fi efectuate în ziua a 2-a si a 8-a de la sosirea în Marea Britanie (rezervarea se poate face la: https://www.find-travel-test-provider.service.gov.uk/test-type).
  4. Aceste persoane vor trebui să intre în carantină la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile de la sosire.

Anglia c

 1. Călătorii care vin din statele de pe lista roșie (https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-…), indiferent dacă sunt sau nu vaccinați, vor trebui sa prezinte:
  1. un test (PCR, rapid antigen sau LAMP) pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu 3 zile înainte de călătorie, cu rezultat negativ;
  2. Dovada rezervării pachetului de carantină instituționalizată în hoteluri special desemnate care cuprinde și rezervarea testelor din ziua a doua și ziua a opta (detalii aici: https://quarantinehotelbookings.ctmportal.co.uk/noie.html);
  3. Completarea formularului Passenger locator form (care poate fi descărcat aici: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk).

Doar cetățenilor britanici și irlandezi sau persoanelor care au un drept de ședere în Regatul Unit li se va permite accesul în Regat provenind dintr-un stat aflat pe lista roșie. Informații detaliate cu privire la condițiile de intrare care se aplică începând cu data de 4.10.2021 pot fi consultate pe pagina de internet: https://www.gov.uk/guidance/red-amber-and-green-list-rules-for-entering-england#new-rules.

Sursă: MAI – foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.