Alex Cicâldău (26 de ani) se pregătește să revină la Galatasaray în această vară, după ce a fost împrumutat în sezonul recent încheiat la Konyaspor. În cele 32 de meciuri jucate pentru echipa „Verzi”, mijlocașul român a marcat un gol și a oferit două pase decisive. Cu toate acestea, șefii de la Galata au luat o decizie privind viitorul său.

Situația contractuală la Galatasaray

Cu doi ani rămași din contract, Galatasaray este hotărâtă să renunțe la serviciile lui Cicâldău pentru a evita pierderea acestuia fără compensație financiară. Clubul turc, care a plătit Universității Craiova suma de 6,5 milioane de euro pentru transferul său în vara anului 2021, încearcă să găsească o soluție viabilă pentru mijlocaș.

Interesul Universității Craiova

Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a confirmat interesul activ al clubului pentru aducerea lui Alex Cicâldău înapoi în Bănie. Cicâldău ar fi putut ajunge la Craiova și în iarna acestui an, dar și în vara trecută, însă negocierile nu s-au concretizat. Acum, Universitatea Craiova încearcă din nou să finalizeze transferul, mai ales în contextul interesului manifestat și de alte echipe, precum nou-promovata în SuperLig, Bodrum FK.

”Markovic, la U Cluj, și Cicâldău, la Rapid. Markovic, la U Cluj, a spus-o brand-managerul lui U Cluj, eu știam că brand-managerul are alte atribuții, dar ok, dacă se pricepe la transferuri, iar Cicâldău la Rapid este un zvon scos de un site de suporteri.

Nici măcar nu se citează vreo sursă din interiorul Rapidului. Un site de suporteri a scris că îl vor pe Cicâldău, ok. Cicâldău ar putea să ajungă, la fel, jucăm pe probabilități.

Putea să ajungă și vara trecută, am discutat înainte să plece la Konyaspor, știe foarte clar că există un interes, sigur că el mai are încă doi ani de zile contract cu Galatasaray, iar acest lucru complică situația, dar noi suntem interesați și oricând vom face eforturi pentru a-l readuce la Universitatea Craiova”, a spus Mihai Rotaru la Digi Sport.

Performanțele lui Alex Cicâldău

Conform transfermarkt.com, Alex Cicâldău are o cotă de piață de 3 milioane de euro. În perioada petrecută la Galatasaray, mijlocașul român a jucat în 41 de meciuri, reușind să marcheze de cinci ori și să ofere patru pase decisive. Performanțele sale au fost notabile, însă nu suficient de convingătoare pentru a-și asigura un loc stabil în echipa „Cim-Bom-Bom”.

Întoarcerea lui Alex Cicâldău la Galatasaray deschide noi oportunități pentru viitorul său. Cu interesul crescut al Universității Craiova și alte echipe care își manifestă dorința de a-l transfera, mijlocașul român are șanse mari să își găsească o nouă echipă în această vară. Rămâne de văzut dacă negocierile dintre cluburi vor fi fructuoase și dacă Cicâldău va reveni în România pentru a juca din nou în tricoul Universității Craiova.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.