Cătălin Cîrjan, un talentat mijlocaș de 21 de ani, a fost eliberat de Arsenal după patru ani de contract cu gruparea londoneză. După despărțirea de clubul englez, Cîrjan a decis să-și continue cariera în România, semnând un contract pe trei sezoane cu Dinamo București, deși inițial s-a prezentat la reunirea lotului Rapidului.

Cătălin Cîrjan a avut o scurtă dar notabilă perioadă la Rapid București în sezonul trecut, bifând 19 meciuri în tricoul giuleștenilor. Cu toate acestea, după semnarea cu Dinamo, mijlocașul a șters toate pozele de pe Instagram care aveau legătură cu Rapid, semn clar că a închis acest capitol din cariera sa. Acum, contul său reflectă doar amintiri din perioada petrecută la Arsenal, ceea ce poate fi interpretat și ca o dorință de a se identifica pe deplin cu noua sa echipă, Dinamo, și de a câștiga simpatia suporterilor „Câinilor Roșii”, având în vedere rivalitatea acerbă dintre cele două cluburi.

Cătălin Cîrjan a ales să joace la Dinamo

Potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt, Cătălin Cîrjan este evaluat la 350.000 de euro, o sumă care subliniază potențialul și calitățile tehnice ale tânărului jucător. Claudiu Niculescu, fost antrenor al lui Dinamo, este convins că transferul lui Cîrjan va fi un plus semnificativ pentru echipa din Ștefan cel Mare. El consideră că aportul tehnic al mijlocașului va contribui esențial la îndeplinirea obiectivului echipei pentru sezonul viitor: calificarea în play-off-ul SuperLigii.

Niculescu a menționat, de asemenea, că la Rapid, Cîrjan a avut de înfruntat o concurență serioasă, ceea ce a făcut dificilă impunerea sa în echipa giuleșteană. Acum, la Dinamo, tânărul jucător are șansa să-și demonstreze valoarea și să devină un pion important în angrenajul echipei, contribuind la succesele viitoare ale clubului.

”Am văzut calități la Cătălin Cîrjan (n.r. cât timp a jucat la Rapid). Nu i s-a dat poate mai multă încredere, deși cred că și anul acesta este Under (n.r. jucător care să respecte regula U21 impusă de FRF).

Dacă este Under, este un mare câștig pentru Dinamo, pentru că e copil talentat. Cîrjan o poate ajuta pe Dinamo să-și îndeplinească obiectivul pe care-l are în acest sezon, acela de a se califica în play-off. La Rapid, Cîrjan l-a avut concurent la regula U21 și pe Andrei Borza, pe care s-au dat bani mulți (n.r. 800.000 de euro).

Să vedem cât de repede se va integra, se va adapta la ceea ce-i cere antrenorul. Eu zic că este un transfer bun. Este un tânăr cu reale calități, de mare viitor. Acum, depinde doar de el”, a spus Claudiu Niculescu, la emisiunea Digi Sport Special.

Prin acest transfer, Cătălin Cîrjan are oportunitatea să-și relanseze cariera și să se impună ca un jucător de bază în fotbalul românesc, sub culorile alb-roșii ale lui Dinamo. Suporterii „Câinilor Roșii” au toate motivele să fie entuziasmați de acest nou început și să spere la un sezon plin de realizări.

Foto: Instagram-@dinamobucureștiofficial

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.