Veste bună pentru persoanele care suferă de Alzheimer. Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din SUA a aprobat un tratament pentru această boală, primul în ultimele două decenii. Compania care a reușit să vină pe piață cu acest tratament se numește Biogen.

Primul tratament pentru Alzheimer

Medicamentul era cunoscut anterior drept Aducanumab, însă va fi vândut sub denumirea comercială de Aduhelm. Tratamentul a fost conceput pentru a eroda placa lipicioasă care se acumulează în creierul bolnavilor de Alzheimer și care cauzează pierderea memoriei caracteristică bolii și în final ucide celulele creierului.

Trebuie specificat că tratamentul nu vindecă boala Alzheimer, însă încetinește progresul acesteia. În lume există aproximativ 44 de milioane de persoane care suferă de această maladie. Deocamdată, nu a fost stabilit un preț pentru viitorul tratament.

Un pacient a mărturisit că tratamentul are randament

Aldo Ceresa a observat prima dată acum 10 ani că are probleme în a face diferența între stânga și dreapta, transmite BBC.

După ce a fost diagnosticat cu Alzheimer, bărbatul în vârstă de 68 de ani, care este originar din Glasgow și trăiește în Oxfordshire, a trebuit să renunțe la munca de chirurg.

Ceresa a luat aducanumab timp de doi ani înainte ca studiul clinic să se oprească – iar apoi a trebuit să aștepte aproape la fel de mult pentru alt test, la Spitalul Național pentru Neurologie și Neurochirurgie din Londra.

Simt că nu sunt la fel de confuz. Deși încă e acolo, nu e la fel de rău. Iar acum devin puțin mai încrezător. Înainte, dacă îmi luam ceva, nu puteam ține minte, știi, unde să găsesc lucrurile din bucătărie. A devenit o problemă mai mică. Acum încep să găsesc mai multe lucruri singur. Încă nu am ajuns la nivelul de dinainte. Însă mă îndrept în direcția cea bună, a spus acesta, potrivit BBC.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.