Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat vești bune pentru toți românii. Potrivit acestuia, începând cu luna aprilie a acestui an viața în România va reveni la normal, în toate domeniile de activitate. Ba mai mult, șeful de la Sănătate consideră că acesta va fi ultimul val al pandemiei de coronavirus.

Am uniformizat aceste cifre, astfel încât să nu mai existe diferențe când se iau măsuri. E normal să fie același tip de abordare – 30% când e incidența mai mare de 3 la mie, 50% când e mai mică.

Opinia mea e că 50% prezență la spectacole sau la alte tipuri de evenimente o să fie posibil din luna martie.

Odată cu luna aprilie probabil că o să ajungem într-o situație de normalitate în care participarea să fie similară cu cea din perioade de normalitate. Trebuie să păstrez măcar o rezervă, pentru că, deși pot face estimări, nu am certitudini. Prefer să fiu mai rezervat. Dar opinia mea este că în această primăvară vom ajunge la normalitate în ceea ce privește activitatea socială și economică, implicit cea culturală. Va însemna și fără certificat în spațiile publice.

La nivel european trebuie să ne supunem reglementărilor UE, a declarat Alexandru Rafila, la Antena 3.

Ministrul Sănătăţii cred că începând cu luna martie nu va mai fi nevoie de prelungirea stării de alertă , iar oamenii vor putea circula fără nicio restricție.

Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată și nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viața economică și socială și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru. Eu am avut foarte multe întâlniri cu reprezentanții diverselor industrii: turism, Horeca, marii retaileri, mari investitori din România. Toți își doresc predictibilitate, o discuție sinceră care să facă posibilă repornirea economiei și cred că spre sfârșitul lunii martie putem avea discuții foarte serioase, încât oamenii să știe ce au de făcut în lunile următoare, a spus ministrul Sănătății potrivit sursei citate mai sus.

În România, pandemia de coronavirus este în plin val 5, iar în fiecare zi sunt zeci de mii de persoane sunt infectate cu Covid-19, varianta Omicron.

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.