Florin Cîțu a fost ales președinte al Partidului Naţional Liberal, în defavoarea lui Ludovic Orban. Bătălia pentru șefia PNL a fost dură, iar în final premierul României a avut câștig de cauză. Noul lider al liberalilor a mărturisit ce va urma în perioada următoare și cum va fi guvernarea.

Le luăm pe rând. Mai întâi, USR PLUS trebuie să scape de alianța cu AUR și PSD, apoi pot veni la masă cu noi și vom vorbi.

În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Vedem după ce decid cei din USR PLUS președintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu știu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianțe cu AUR și PSD, discutăm.

Vom negocia cu toți cei care vor susține Guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom negocia. Pe de o parte, avem USR care negociază cu PSD și AUR și atunci noi ce să facem? Să nu negociem cu ei?, a declarat Florin Cîțu.

În ceea ce priveşte scenariul ca Guvernul Florin Cîțu să fie un Executiv minoritar cu susținerea PSD, premierul a afirmat că până la această ipoteză mai este.

Aveți foarte multe scenarii, mie îmi place să vorbesc despre lucruri concrete. Preferința mea și varianta cu cele mai multe șase este cea în care vom continua cu o guvernare PNL, USR PLUS și UDMR. Asta este ceea ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta și voi negocia în Parlament, a adăugat Florin Cîțu.

În ceea ce îl privește pe Ludovic Orban, acesta a anunțat după Congresul PNL că renunță la funcția de președinte al Camerei Deputaților, însă ulterior s-a răzgândit.

Sâmbăta va fi desemnat noul președinte al USR-PLUS, între Dan Barna și Dacian Cioloș. După aceea se va negocia pentru susținerea sau nu a Guvernului Florin Cîțu.

Foto: spotmedia.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.