Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, face o vizită oficială de stat în România. Aceasta este prima venire în țara noastră de la izbucnirea războiului. Șeful de la Kiev a vizitat Palatul Cotroceni alături de Klaus Iohannis și Palatul Victoria alături de Marcel Ciolacu.

Volodimir Zelenski a mărturisit că este recunoscător României pentru tot ajutorul acordat, iar țara sa nu va uita asta niciodată. Prin această vizită relațiile dintre cele două state vor fi și mai strânse și vor colabora intens în domeniul apărării.

„Ucraina este recunoscătoare pentru spijinul României, care întărește statul nostru, precum și pentru solidaritatea constructivă, care permite națiunilor noastre să fie furnizori de securitate, în special în domeniul alimentar”, a scris într-un comunicat de presă Volodimir Zelenski.

„În primul rând, Ucraina este recunoscătoare României pentru asistența sinceră și pe scară largă, care ne întărește semnificativ apărarea. Și, de asemenea, pentru solidaritatea cea mai constructivă, care permite țărilor noastre să fie împreună donatori importanți de securitate pentru lume, inclusiv pentru securitatea alimentară.

Am stabilit deja o cooperare care susține stabilitatea multor alte națiuni și o putem extinde și mai mult. Astăzi vom vorbi despre continuarea cooperării în materie de securitate, dezvoltarea aviației și a altor coaliții de apărare, consolidarea apărării noastre aeriene, arhitectura generală de securitate în regiunea Mării Negre și relațiile cu partenerii noștri. Această vizită va aduce beneficii ambelor popoare”, a adăugat Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a fost întâmpinat pe aeroport de ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu.

Foto: Twitter/Luminița Odobescu

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.