Un proiect recent propune ca românii să primească gratuit imobile confiscate de ANAF. Guvernul a comunicat că pentru a deveni proprietari, trebuie să îndeplinească două criterii esențiale.

Pe 5 octombrie, a avut loc o întâlnire în cadrul căreia s-a discutat despre acest proiect, care oferă posibilitatea românilor de a obține imobile confiscate de ANAF fără costuri. Unul dintre cerințele impuse celor interesați este aceea de a nu avea permisiunea de a le vinde timp de 10 ani de la data primirii acestor imobile.

Conform informațiilor prezentate de stiripesurse.ro, proiectul de ordonanță prevede ca imobilele confiscate de ANAF să fie valorificate, adică să intre în patrimoniul autorităților locale, cu condiția de a respecta două cerințe.

Primăriile ar putea deveni proprietarele acestor imobile, care ulterior ar putea fi atribuite românilor. Acești beneficiari trebuie să respecte, la rândul lor, câteva reguli. Actul normativ discutat în ședință reglementează procedura prin care românii pot primi gratuit aceste imobile, în cadrul unităților administrativ-teritoriale.

Cei care vor beneficia de aceste proprietăți trebuie să fie conștienți că nu le pot transfera primăriilor în domeniul public fără a plăti. De asemenea, se impune condiția ca aceste imobile să nu fie vândute sau transferate prin contract de vânzare-cumpărare timp de 10 ani de la momentul obținerii lor.

„Investiții din surse proprii ale autorităților publice locale sau județene”

În plus față de cele două cerințe pe care trebuie să le respecte românii, există și o altă condiție specificată, conform căreia bunurile trebuie utilizate în scopul menționat în cererea de transfer. În plus, unitățile administrativ-teritoriale sunt obligate să efectueze lucrări de modernizare și reabilitare. Guvernul a subliniat că obiectivul este dezvoltarea de proiecte investiționale în comunitățile locale.

„Acest transfer al bunurilor are ca scop dezvoltarea de proiecte investiționale pentru comunitățile locale. Prin Politica de Coeziune, pentru implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență și pentru realizarea investițiilor din programe naționale finanțate de la bugetul de stat. Sau investiții din surse proprii ale autorităților publice locale sau județene”, a transmis Guvernul.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.