Românii au fost învățați, de-a lungul timpului, să trăiască cu puțin. După atâta vreme în comunism, persoanele vârstnice sunt obișnuite, mai mult sau mai puțin, cu o viață austeră. Pandemia de coronavirus a pus economia țării pe butuci  iar inflația a ajuns la cote alarmante. Drept urmare, autoritățile statului încearcă să găsească resurse financiare pentru creșterea veniturilor.

Tot mai mulți oameni se plâng că merg la cumpărături și se întorc cu plasele din ce în ce mai goale. Bancnota de 100 s-a devalorizat foarte mult și se achiziționează foarte puţine produse.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat ce venituri vor crește pentru români de la 1 ianuarie 2022. Din păcate, creșterile sunt infime față de cât au crescut prețurile produselor alimentare și nealimentare, dar și serviciilor.

Vreau să vă informez că am semnat două ordonanţe extrem de importante. Prima ordonanţă am semnat-o împreună cu ministrul Gabriela Firea şi se referă la majorarea alocaţiilor de stat pentru copii, aşa cum a fost prevăzut și negociat în programul de guvernare. Ordonanţa a plecat de la Ministerul Muncii către ministerele avizatoare şi atunci când va primi avizul va fi promovată în şedinţa de Guvern. A doua ordonanţă, extrem de importantă, se referă la majorarea pensiilor părinţilor şi bunicilor noştri, şi anume pensia minimă se va majora de la valoarea de 800 de lei la valoarea de 1.000 de lei, iar valoarea punctului de pensie va fi majorată de la 1.442 la valoarea de 1.586 de lei, a declarat Marius Budăi, într-o conferinţă de presă susținută la sediul central al PSD.

Ministrul Muncii a adăugat că pensionarii cu venituri mai mici vor primi și o sumă de bani, undeva în jur de 1.200 lei în luna ianuarie, pentru a fi protejaţi de valul de scumpiri.

Este o sumă pe care am gândit-o în programul de guvernare să o acordăm o singură dată, în luna ianuarie, astfel încât cetăţenii români şi cei cu pensii mai mici să fie protejaţi în faţa acestui val de scumpiri. În momentul în care se va lua decizia pentru forma finală în coaliţie o să anunţăm public şi se va regăsi într-un act normativ pentru a fi promovată în Guvern, a declarat Marius Budăi.

Demnitarul a menționat că va fi acordată și a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilităţi, care face parte din ordonanţa de urgenţă cu majorarea alocaţiilor.

Trebuie specificat că, veniturile persoanelor cu handicap nu au mai crescut de ani de zile. Practic, acești oameni trăiesc într-o sărăcie lucie, iar statul nu dă doi bani pe ei, fiindcă nu contează în procesul electoral… nu votează. Ceea ce se oferă acum este praf în ochi, o bătaie de joc.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.