Ce le-a spus Iisus Hristos apostolilor săi la Cina cea de Taină?

0

La Cina cea de Taină, conform Evangheliei după Matei, Marcu, Luca și Ioan din Biblie, Iisus Hristos a avut o ultimă cină cu apostolii săi înainte de a fi răstignit. În timpul acestei cine, Iisus a vorbit cu apostolii săi despre multe subiecte importante, inclusiv despre moartea sa iminentă și despre semnificația ei.

Conform Evangheliei după Matei, Iisus a spus că paharul pe care îl bea la acea cină este sângele său, care va fi vărsat pentru iertarea păcatelor multora. De asemenea, el le-a poruncit apostolilor săi să mănânce pâinea, pe care a binecuvântat-o, spunând că aceasta este trupul său, care va fi dat pentru ei.

Conform Evangheliei după Ioan, Iisus a vorbit cu apostolii săi despre importanța iubirii reciproce, spunând „Acesta este porunca Mea, ca să vă iubiți unul pe altul, precum v-am iubit Eu.” De asemenea, el le-a spus că unul dintre apostoli îl va trăda și că altul îl va nega.

În general, la Cina cea de Taină, Iisus Hristos a vorbit despre multe subiecte importante, inclusiv despre iertarea păcatelor, despre semnificația morții sale și despre iubirea reciprocă dintre oameni. Acest moment a fost foarte important pentru creștinism, deoarece a marcat începutul ritualului Euharistiei, sau al Sfintei Împărtășanii, în care credincioșii creștini consumă pâine și vin ca simbol al trupului și sângelui lui Iisus Hristos.

Cine l-a trădat pe Iisus Hristos?

Iisus Hristos a fost trădat de unul dintre cei doisprezece apostoli ai săi, Iuda Iscarioteanul. Potrivit Evangheliei după Matei, Iuda a primit treizeci de arginți pentru a-l trăda pe Iisus autorităților evreiești, spunându-le unde se afla. El l-a identificat pe Iisus cu un sărut, iar Iisus a fost arestat și dus în fața unui tribunal evreiesc.

Este important să menționăm că motivul exact pentru care Iuda l-a trădat pe Iisus rămâne incert și este subiectul multor dezbateri în rândul teologilor și istoricilor. Unele teorii sugerează că Juda ar fi fost dezamăgit că Iisus nu a început o revoluție politică împotriva romanilor, așa cum se aștepta, în timp ce altele sugerează că el ar fi fost motivat de bani sau de alte motive personale.

Cum a murit Iuda Iscarioteanul?

Potrivit Noului Testament din Biblie, Iuda Iscarioteanul, care l-a trădat pe Iisus Hristos, s-a sinucis după ce și-a dat seama de consecințele acțiunilor sale. Evanghelia după Matei relatează că Iuda a regretat ceea ce a făcut și a aruncat banii pe care i-a primit pentru a-l trăda pe Iisus în Templu, apoi s-a spânzurat. În Evanghelia după Faptele Apostolilor, este relatată o altă versiune a morții lui Iuda, în care el a căzut și și-a rupt trupul, iar intestinele i-au ieșit afară.

Este important să menționăm că istoricitatea și exactitatea detaliilor legate de moartea lui Iuda Iscarioteanul rămân subiectul multor dezbateri și că alte surse din afara Bibliei nu menționează întotdeauna același lucru.

 

Foto: wikipedia.org

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri