Cine a fost prima persoană care l-a văzut pe Iisus Hristos, după ce a înviat?

0

Potrivit Noului Testament, prima persoană care l-a văzut pe Iisus Hristos după Învierea Sa a fost Maria Magdalena. În evanghelia după Ioan, se spune că Maria Magdalena a venit la mormântul lui Iisus și a găsit piatra de la intrare îndepărtată și mormântul gol.

Ea a alergat să-i spună lui Petru și lui Ioan despre dispariția lui Iisus și apoi a rămas la mormânt plângând. În timp ce plângea, Iisus i s-a arătat și a vorbit cu ea, iar ea l-a recunoscut și a realizat că a înviat din morți. Maria Magdalena a mers apoi să-i spună discipolilor că l-a văzut pe Iisus înviat.

Ce i-a spus Iisus Hristos Mariei Magdalena, după ce a înviat?

Potrivit Noului Testament, evanghelia după Ioan 20:14-18 relatează întâlnirea dintre Iisus Hristos și Maria Magdalena după Învierea Sa. Când Maria Magdalena s-a uitat în mormântul gol și a văzut doi îngeri, Mântuitorul i s-a arătat, dar ea nu l-a recunoscut la început și a crezut că este grădinarul.

Iisus i-a spus: „Femeie, de ce plângi? Pe cine cauți?” Ea a crezut că cineva a furat trupul lui Iisus și i-a cerut grădinarului să-i spună unde l-au pus. Atunci, Mântuitorul a rostit numele ei: „Maria!” și ea l-a recunoscut. Fiul lui Dumnezeu i-a spus apoi: „Nu mă atinge, căci nu m-am suit încă la Tatăl meu; dar du-te la frații mei și spune-le: mă sui la Tatăl meu și Tatăl vostru, la Dumnezeul meu și Dumnezeul vostru.”

Maria Magdalena s-a dus l-a discipolii lui Iisus și le-a spus că l-a văzut pe acesta viu. Aceasta este o parte importantă a relatării biblice despre Înviere, în care Maria Magdalena este considerată a fi prima persoană care l-a văzut pe Iisus după Înviere.

Cine a fost Maria Magdalena?

Maria Magdalena este o figură biblică importantă și una dintre cele mai cunoscute femei din Noul Testament. Potrivit Evangheliei, ea a fost una dintre discipolele lui Iisus Hristos și a fost martoră la multe dintre minunile și învățăturile sale.

Maria Magdalena

Deși nu există multe informații despre viața sa anterioară întâlnirii cu Iisus, ea este menționată în evanghelii ca fiind eliberată de Mântuitor de șapte demoni. După aceea, ea l-a urmat pe Fiul lui Dumnezeu și a devenit unul dintre cei mai apropiați discipoli ai săi.

Maria Magdalena este de asemenea prezentată ca fiind martora principală a crucificării, îngropării și Învierii lui Iisus Hristos. Ea a fost prima persoană care a văzut pe Iisus după Înviere și a dat de veste discipolilor acestuia. Din această cauză, ea a fost adesea numită „apostolul apostolilor”, datorită rolului său important în răspândirea veștii că Iisus Hristos a înviat.

De-a lungul timpului, Maria Magdalena a fost subiectul multor dezbateri și interpretări diferite, iar unele surse din afara Bibliei o prezintă ca fiind o figură controversată. Cu toate acestea, în Noul Testament, ea este prezentată ca o discipolă devotată lui Iisus și una dintre martorele cheie ale evenimentelor care au condus la formarea creștinismului.

 

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri