Flavia Groșan este un medic pneumolog din Oradea. Acesta a intrat în atenția lumii după ce a declarat că a tratat peste 1.000 de persoane infectate cu coronavirus, cu o schemă unică de tratament, care costă doar 100 de lei. Ba mai mult, medicul a contestat cum sunt tratați pacienții în spitale susținând că schema este prea dură și nu este de acord nici tratamentul cu oxigen medical.

Care este schema de tratament împotriva coronavirusului găsită de Flavia Groșan?

Flavia Groșan este angajată la un spital privat din Oradea și susține că a tratat de coronavirus peste 1.000 de persoane. Toți pacienții au scăpat ușor fără a mai avea nevoie de internare.

Ba mai mult, aceasta a criticat schema de tratament oficială despre care crede că este prea dură.

Mi s-a părut extraordinar de dur tratamentul, eu am găsit o variantă ieftină, cu medicamente din nomenclatorul Ministerului Sănătății. Ieftine și o combinație incredibil de frumoasă. Eu am o experiență de 20 de ani în pneumologie.

Eu am spus ce nu-mi place. Nu văd cu ce am greșit. E dreptul meu, eu am o experiență de peste 20 de ani în pneumologie, a declarat Flavia Groșan, potrivit Digi24.

Pentru afirmațiile făcute, Flavia Groșan a fost criticată de aproape toți medicii din România. Totodată, doamna îndeamnă lumea să nu se ducă la spital chiar dacă au saturația de oxigen scăzută. Potrivit medicului Groșan, coronavirus este doar o răceală mai puternică.

Flavia Groșan și schema de tratament

Medicul din Oradea a fost invitată la Antena 3 unde a explicat schema ei de tratament împotriva coronavirusului. Majoritatea doctorilor au criticat-o și au spus că trebuie aplicată schema oficială.

Aici am peneumoniile virale – gripa, infecțiile de sezon, virușii de sezon, covidul – care au  anumite simptome. Eu imediat îmi dau seama care e gripă, care e COVID. Clinic din cap, îmi dau seama. Mie nu îmi trebuie investigații foarte multe să plimb bolnavul febril să-l înnebunesc de cap din simptome. Apoi avem pneumoniile bacteriene – pneumococ, streptococ, stafilococ – care sunt niște pneumonii extrem de grave cu febră de patru cinci zile. Și mai avem pneumoniile atipice (micoplasme, chlamydii) foarte interesante sunt pneumoniile astea. Sunt uşoare, dar rămâne în urmă o tuse, astenie și ține o lună. Organismul reușește să învingă boala și peste o lună iarăși apare. Eu tot timpul le iau în calcul și le tratez ca atare, a explicat Flavia Groșan la Antena 3.

maxresdefault 6

Flavia Groșan a făcut publică schema sa de tratament împotriva coronavirusului, însă nu spune tot și susține că unele lucruri sunt știute doar de ea.

Eu am o schemă în care fiecare medicament știe ce face. Dacă îmi spune că pacientul are febră, ceva nu e în regulă. Dacă îmi spune că tușește, ceva nu e în regulă. Eu controlez povestea. E o poveste, pentru că eu mă adresez lumii. Și va rămâne această poveste scrisă de mine.

Claritromicina singură, nu poate face față. Ea este vedeta, dar are nevoie de ajutoare. Regina este Ventolin, regele este Flixotide.

Ei nu au înțeles de ce sunt eu împotriva Codeinei. Eu nu vreau Codeină care să îmi lase secrețiile în plămâni. Eu prefer bronhodilatatorul, Ventolin. Cu fiecare în parte am stat și am explicat cum să ia acel Ventolin, a spus Flavia Groșan la Antena 3.

Alexandru Rafila nu este de acord cu doamna doctor

ID121327 INQUAM Photos Ilona Andrei 640x400 1

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila, a criticat dur atitudinea medicului din Oradea și îndeamnă populația să asculte de specialiști și scheme oficiale de tratament împotriva coronavirusului.

Dacă mă întrebați pe mine, eu aș vrea să fiu tratat de un medic din România, conform protocolului care este stabilit de Comisia de boli infecțioase din România, care în principiu respectă majoritatea recomandărilor din statele membre UE și Statele Unite, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Diana Șoșoacă o susține

sosoaca

După ce a criticat intens autoritățile pentru măsurile luate pentru a stopa răspândirea coronavirusului, Diana Șoșoacă a văzut în Flavia Groșan un aliat și susține că este de acord cu ea. Pe Facebook a apărut un grup cu 60.000 de oameni care o susțin pe doamna doctor.

Deci eu o liniștesc pe doamna doctor (…) și vă pun eu la dispoziție avocați, care vă vor face aceste demersuri pentru ce este o bătaie de joc (…). Vă spun în calitate de senator că voi face toate demersurile legale împotriva Colegiului medicilor din Oradea pentru ceea ce au făcut împotriva acestei doamne doctor. Deci o voi susține pe Flavia Groșan până când o să-mi dau duhul, a spus Diana Șoșoacă, într-un mesaj video.

Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor se va întruni, luni, pentru a discuta cazul doamnei doctor. Comisia de Etica nu dispune sancțiuni, însă, în cazul în care aceasta va continua să vină cu astfel de declarații în spațiul public, riscă să ajungă în Comisia Disciplinară, care îi poate suspenda dreptul de liberă practică, pentru o anumită perioadă.

Foto: g4media.ro, antena3.ro, fanatik.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.