O controversă de proporții a izbucnit în mediul juridic, unde Agenția Națională de Integritate (ANI) acuză o judecătoare de la Tribunalul București de deținere a unei averi nejustificate în valoare de peste 30 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 6 milioane de euro. Cazul se referă la Cristina Gabriela Mazilu, o judecătoare care și-a desfășurat activitatea și la Judecătoria Sector 4.

Nu este prima dată când numele judecătoarei Mazilu este menționat în contexte delicate, ea fiind suspectată anterior în Dosarul mafiei bancare. Acest dosar este notoriu pentru numele implicate, inclusiv cel al cuscrului fostului președinte Traian Băsescu, Bebe Ionescu, care este considerat unul dintre artizanii firmelor care nu au restituit zecile de milioane de euro către BRD. Același dosar scoate în evidență și conexiuni cu omul de afaceri Remus Truică, care se dovedește a fi și nașul judecătorului Mazilu.

Banii nu pot fi justificați

ANI a lansat și alte acuzații legate de averea nejustificată a funcționarilor publici. Într-un alt caz, s-a constatat o discrepanță semnificativă de 1.213.986 de lei între averea dobândită și veniturile declarate de către Ionel Victor Nicoreșteanu, un funcționar public cu statut special în cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. În urma acestor constatări, ANI a luat măsuri și a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București pentru a iniția o acțiune de control în legătură cu modificările patrimoniale și veniturile celor doi funcționari.

Este demn de menționat că atât judecătoarea Gabriela Cristina Mazilu, cât și Ionel Victor Nicoreșteanu, au fost anterior investigați de către DIICOT în anul 2015 într-un dosar care viza credite frauduloase obținute de la BRD, un dosar în care omul de afaceri Remus Truică a fost implicat.

Cazurile de acest gen pun sub semnul întrebării integritatea și etica din sistemul judiciar și aduc în prim-plan necesitatea unei monitorizări mai stricte a averilor și veniturilor funcționarilor publici. În contextul acestor dezvăluiri, Cristina Gabriela Mazilu, judecătoarea din centrul atenției, are în declarația sa de avere, pentru acest an, în afara veniturilor salariale și un credit de 150.000 de euro. Cazul continuă să stârnească interesul public și ridică întrebări cu privire la transparența și integritatea în rândul funcționarilor publici și a magistraților.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.