Cum poate românul să-și cumpere miel? Ce trebuie să facă?

0

Poliția Română a anunțat public cum se pot deplasa românii să își cumpere miel sau ied de Paște și în ce condiții. Autorităţile statului au îndemnat cetățenii să respecte dispozițiile emise.

Da, poţi merge să-ţi cumperi produsele necesare. Nu uita să ai la tine cartea de identitate şi declaraţia pe propria răspundere, în care bifezi punctul 2 (asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor). De asemenea, îţi recomandăm să mergi singur, nu cu toată familia şi să te asiguri că agentul economic de la care îţi cumperi mâncarea este autorizat şi respectă toate condiţiile igienico-sanitare impuse de instituţiile cu atribuţii în domeniu (vezi comunicatele ANSVSA) şi nu uita să ceri documentele de provenienţă, bon fiscal, chitanţă, factură, subliniază Poliţia Română într-o postare pe Facebook.

Totodată, Poliția Română a anunțat că în acest an comercianții nu mai vin cu miei sau iezi în piețe, însă pot carnea de miel sau ied poate fi adusă de comerciant direct acasă.

Poate persoana de la care cumpăr, în fiecare an, carne de miel, să vină să mi-l aducă acasă?

Da, poate veni, dar reamintește-i să dețină, asupra sa, documentele necesare conform ordonanțelor militare și să-ți aducă documentele de proveniență, bon fiscal, chitanță, factură, se mai arată în postare Poliției Române de pe Facebook.

Cele mai bune glume legate de coronavirus

Cum toată lumea stă acasă în aceste zile din cauza pandemiei de coronavirus, au apărut pe internet fel de fel de glume. Vă prezentăm mai jos o selecție a acestora care sperăm să vă facă să râdeți.
1 – De când cu virusul ăsta nebun, mi-am spălat mâinile atât de des și de mult, încât am început să văd pe palme copiuțele din perioada liceului.
2 – Ce an greu a fost săptămâna trecută.
3 – Dacă virusul ăsta s-ar fi născut în România, probabil îi trebuia dosar cu șină să fie acceptat ca virus cu acte în regulă. Nenea Corona ar fi renunțat la ideea de a se înregistra drept virus după câteva zile de umblat pe ici, pe colo. Birocrația românească ar fi învins virusul din fașă.
4 – Dacă nici cu moaştele nu alungăm Covidul, atunci va trebui să-l plimbăm pe Iliescu pe străzi! (kmkz.ro)
5 – Terra, peste 20 de ani, este invadată de extratereștri. Pământul e pustiu. „Sunt toți morți”, spune un extraterestru. „Așa este. Dar ai văzut ce curați sunt la fund”, completează altul.
6 – Chipul lui Iliescu va fi imprimat pe măştile de protecție, ca să deprime virusul! (kmkz.ro)
7 – Breaking News: Diego Maradona a fost depistat pozitiv la toate, mai puțin la Coronavirus.
8 – Ziua mea se împarte acum în ore de băut cafea și ore de băut alcool.
9 – Probabil ai fost tot timpul inteligent, dar ai fost asimptomatic.
10 – Acest virus a fost inventat, cu siguranță, de o femeie: meciurile de fotbal s-au anulat, barurile sunt închise, cu amicii nu te poți vedea. 
Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri