Wuhan, orașul de unde a pornit pandemia de coronavirus a ieșit din carantină după 11 săptămâni. Partidul Comunist Chinez a făcut un adevărat spectacol din acest lucru, arătând cu această ocazie puterea spiritului chinezesc.

Cei 11 milioane de locuitori ai metropolei pot acum să iasă din oraș. Cu toate acestea, deși au fost ridicate unele restricții, mai rămân unele măsuri în vigoare, iar autoritățile avertizează populația că pericolul nu a trecut definitiv.

Oamenii care intră sau ies din oraș trebuie să îndeplinească o condiție esențială, trebuie să arate pe o aplicație folosită de autoritățile din Beijing pentru supravegherea populației că sunt sănătoși și că nu au intrat recent în contact cu o persoană infectată.

Populația din Wuhan, provincia Hubei, au avut interzis să părăsească locația din 23 ianuarie. Potrivit estimărilor, aproximativ 55.000 de oameni vor pleca din Wuhan cu trenul, a informat CNN.

Pandemia de coronavirus face victime în întreaga lume, fiind raportate la nivel mondial peste 1.200.000 de infectări și peste 80.000 de decese.

Coronavirus, virus natural sau creat în laborator

După ce virusul ucigaș din China a ajuns în toată lumea, mai multe voci, mai mult s-au mai puțin specializate au susținut că Covid-19 a fost creat în laboratoarele comuniste.

Tot mai mulți sunt de părere că acest lucru a fost făcut pentru ca Republica Populară Chineză să devină cea mai puternică națiune din lume.

Este știut faptul că SUA se afla de ceva vreme într-un război economic cu China, iar embargoul americanilor nu a detensionat situația.

Chiar și așa este greu de crezut că un asemenea virus ar putea fi creat într-un laborator și dat drumul în lume doar pentru avantaje economice.

Trebuie specificat că pandemia de coronavirus a îngenuncheat întreaga economie a lumii. Specialiștii în finanțe sunt de părere că această criză economică va fi cea mai mare din istoria planetei. Schimbările vor fi majore și multă lume va fi afectată.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.