Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, vine în întâmpinarea românilor care urmează să iasă la pensie în anul 2025, oferind clarificări necesare în contextul unor informații eronate care circulau în spațiul public. Una dintre cele mai mari preocupări era legată de schimbările aduse de noua lege a pensiilor, în special în ceea ce privește pensionarii care au lucrat în condiții speciale sau deosebite de muncă.

Cum se schimbă pensia din 2025?

În fața acestor îngrijorări, ministrul Muncii a asigurat că nicio pensie nu va scădea și că cei care încă sunt activi profesional nu trebuie să își facă griji. Este un anunț de liniștire pentru cei care se apropie de vârsta pensionării și pentru familiile acestora, care au fost afectate de incertitudinea adusă de discuțiile privind modificările legislative.

Simona Bucura Oprescu a subliniat că se vor aplica prevederile legii 360, dar și formula de calcul specifică. În ciuda acestor schimbări, este de așteptat ca pensionarii să nu fie afectați semnificativ, iar veniturile lor să rămână constante sau să crească în funcție de noile reglementări.

„Absolut toate dosarele de pensie, indiferent de legea pe care s-a ieșit, pentru toate se va face recalcularea. Indiferent de legea pe care s-a ieșit, se vor aplica prevederile legii 360 și se va aplica formula de calcul.

Este important de știut că nu se acordă beneficii la beneficii. Punctele de stabilitate se obțin doar pentru perioadele contributive. Dacă ai avut patru luni pe an de condiții deosebite, vei beneficia de acestea, dacă a fost încadrat locul de muncă altfel și dacă angajatorul a plătit

Dacă nu a plătit, situația este interpretabilă. Dar atât pentru condiții speciale cât și pentru cele deosebite, am reținut beneficiile”, a explicat Simona Bucura Oprescu.

Este important de reținut că informațiile furnizate de către Ministerul Muncii vin în sprijinul unei tranziții liniștite și echitabile către noul sistem de pensii, asigurându-le românilor că se iau măsuri pentru protejarea drepturilor lor și pentru asigurarea unei bătrâneți demne și lipsite de griji financiare.

Foto: edupedu.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.