De ce a fost demis Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății?

0

Vlad Voiculescu a fost demis de premierul Florin Cîțu de la conducerea Ministerului Sănătății. Decizia a venit ca un trăsnet în coaliția de guvernare, care pare tot mai șubredă în această perioadă. Șeful Executivului a susținut o conferință de presă în care a de ce a luat această decizie.

România trece printr-o perioadă dificilă în lupta cu pandemia. Lupta a întins la maximum resursele statului. Ca să ducem la capăt lupta, mereu am spus că e nevoie de încredere în instituțiile statului. Pentru a mă asigura că încrederea în instituțiile statului rămâne, am decis să fac o modificare la vârful Ministerului Sănătății.

Eu cred în continuare în această coaliție. Vreau să îi asigur pe români că eu cred cu tărie în această coaliție de guvernare, pentru că s-a constituit ca urmare a votului românilor, în jurul unor valori, unor idei, și nu în jurul unor persoane.

Vă doresc tuturor sănătate și trebuie să avem o campanie de vaccinare de succes. De aceea vă îndemn pe toți să vă înregistrați pe platforma de vaccinare, a transmis Florin Cîţu.

Vlad Voiculescu este ministru din partea alianței USR-PLUS, iar liderii acesteia sunt revoltați. Florin Cîțu l-a propus pe Dan Barna interimar la Sănătate, însă acesta ar fi refuzat, potrivit zvonurilor.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care încetează mandatul lui Vlad Voiculescu.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 14 aprilie 2021, decretul de revocare din funcția de membru al Guvernului a domnului Vlad Vasile Voiculescu, ministrul Sănătății, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Conform ultimelor informați, deputatul USR Adrian Wiener este una dintre opțiunile Alianței USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătății după demiterea lui Vlad Voiculescu.

Unde a lucrat Voiculescu?

Activitatea lui Voiculescu a fost în domeniul finanțelor. Astfel, între 2001 și 2015, acesta a lucrat mai întâi pentru “Dexia Kommunalkredit” între 2005 și 2007, pentru “Volksbank” între 2007 și 2010, pentru “Erste Bank” între 2010 și 2015. Acesta s-a ocupat în principal de proiecte internaționale de investiții în infrastructura de sănătate, energie și transport în Europa Centrală și Europa de Est. Ulterior, Voiculescu a devenit vicepreședinte al “European Cancer Patient Coalition”. Totodată, a fost membru al grupului pentru dreptul pacienților din cadrul “European Society of Medical Oncology”, precum și membru în consiliul de administrație al “Asociației Române Împotriva Leucemiei”.

Foto: Digi24

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri