În data de 14 iunie, Dinamo a anunțat oficial despărțirea de portarul Dorian Railean, în vârstă de 30 de ani. Portarul moldovean se alăturase echipei din Ștefan cel Mare în iarna acestui an, venind liber de contract.

Dorian Railean a părăsit Dinamo

Dorian Railean, care a acumulat 18 selecții la naționala Moldovei, a fost adus la Dinamo de la Chindia Târgoviște, echipă din Liga 2. În ciuda potențialului său și a unei cote de piață de 350.000 de euro, Railean nu a reușit să bifeze niciun minut în poarta lui Dinamo sub comanda antrenorului Zeljko Kopic.

Opțiunile lui Dinamo pentru postul de portar

După plecarea lui Railean, Dinamo rămâne cu doi portari disponibili: Adnan Golubovic, în vârstă de 28 de ani, și Răzvan Began, de 27 de ani. Aceștia vor concura pentru postul de titular în poarta echipei în sezonul următor, încercând să contribuie la stabilitatea defensivă a echipei.

Lista jucătorilor la care Dinamo a renunțat

Despărțirea de Dorian Railean face parte dintr-un val mai larg de schimbări în cadrul lotului dinamovist. În pauza de vară din 2024, Dinamo a renunțat la mai mulți jucători, printre care:

  • Goncalo Gregorio (28 de ani) – 41 de jocuri / 8 goluri
  • Daniel Iglesias (28 de ani) – 67 de jocuri / 6 goluri
  • Domagoj Pavičic (30 de ani) – 20 de jocuri / 1 gol
  • Ricardo Grigore (25 de ani) – 113 jocuri / 7 goluri
  • Neluț Roșu (30 de ani) – 60 de jocuri / 1 gol
  • Edgar Ie (30 de ani) – 5 jocuri
  • Christian Ilic (27 de ani) – 25 de meciuri / 0 goluri
  • Quentin Bena (26 de ani) – 19 meciuri / 1 gol
  • Răzvan Began (27 de ani) – 0 meciuri / 0 goluri

Aceste decizii reflectă strategia clubului de a-și reconfigura lotul și de a aduce noi jucători care să se potrivească mai bine cu planurile tactice ale antrenorului Zeljko Kopic.

Dinamo continuă să-și ajusteze echipa, în căutarea unei formule care să-i asigure performanțe mai bune în sezonul următor. Despărțirile de jucători și noile achiziții sunt parte a unei strategii de revitalizare a echipei, menită să readucă clubul în prim-planul fotbalului românesc.

Suporterii așteaptă cu interes să vadă cum se va descurca echipa în noua configurație și speră că aceste schimbări vor aduce rezultatele dorite în competițiile viitoare.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.