FCSB se pregătește intens pentru a-și consolida echipa în perspectiva competițiilor europene, iar Mihai Stoica, președintele Consiliului de Administrație al clubului, a dezvăluit planurile echipei pentru viitorul sezon. După ce și-a întărit locul de lider în Liga 1 și s-a distanțat considerabil față de următoarele echipe din clasament, FCSB se concentrează acum pe strategia de transferuri menită să îi sporească șansele în cupele europene.

Stoica a dezvăluit că există cinci transferuri cheie pe lista roș-albaștrilor pentru a-și întări lotul. Cu Gigi Becali dezvăluind deja principalele ținte de pe piața transferurilor, Stoica a adăugat detalii cruciale despre modul în care echipa va aborda campania de transferuri.

Una dintre principalele preocupări este menținerea echilibrului în echipă în urma posibilelor plecări ale unor jucători cheie. În ceea ce privește postul de portar, Stoica a confirmat că, în eventualitatea unei plecări a lui Andrei Vlad, clubul va activa o clauză de transfer pentru aducerea unui portar de rezervă.

Pe linia defensivă, preocupările se concentrează în special pe partea dreaptă, unde Stoica consideră că este necesară o dublură pentru jucătorul veteran Vali Crețu, având în vedere vârsta acestuia și riscul de accidentare. De asemenea, contractul lui Risto Radunovic se apropie de expirare, iar Stoica a subliniat importanța unei soluții la acest capitol pentru a evita slăbirea defensivei echipei.

”Lotul trebuie completat, dar nu masiv. E nevoie de o dublură la Creţu. Creţu va semna prelungirea cu certitudine, cred că a fost cel mai bun de pe teren (n.r. – cu CFR Cluj). Creţu rămâne, da, e o ştire. A făcut 35 de ani. O să facă lucruri şi la 45 de ani la ce viaţă are în el, nu e niciun fel de problemă. Dublură la Creţu, da, că Pantea vine mai târziu, în septembrie, octombrie. Ne mai trebuie un fundaş dreapta”, a spus Mihai Stoica, potrivit orangesport.ro.

Transferuri pe bandă rulantă la FCSB

În ciuda opțiunilor bogate din centrul terenului, Stoica a menționat necesitatea aducerii unui jucător cu experiență în mijlocul terenului, pentru a aduce echipei stabilitate și viziune în joc.

Dar poate cel mai important aspect al strategiei de transferuri este îmbunătățirea compartimentului ofensiv. Deși Becali și-a exprimat încrederea în David Miculescu, performanțele acestuia au fost sub așteptări în ultimul sezon. Prin urmare, Stoica a subliniat că este esențial să se aducă un atacant central de calitate pentru a da echipei mai multă forță în linia ofensivă.

”Eventual trebuie încă un mijlocaş central, deşi Pandele poate fi o variantă, pentru că el creşte de la antrenament la antrenament. Ai Şut, Lixandru, Baba Alhassan, poate ar mai trebui unul cu experienţă că nu poţi avea doar 22 de jucători.

Dacă Miculescu va fi confirmat pe poziţia de atacant, mai trebuie un atacant central. La momentul ăsta, Octavian Popescu, Musi, Radaslavescu sunt pe poziţia de atacant lateral stânga, îl ai pe Băluţă în partea dreaptă, ai Olaru număr 10.

Cred eu că Băluţă ar putea fi alternativă la Olaru în poziţia aia şi cred că dă randament bun în poziţia aia. Pe lângă Luis Phelipe ar trebui să mai ai încă un atacant lateral dreapta. Cam aşa pot vedea eu la prima strigare. După mai pot pleca jucători, mai pot veni oferte pentru jucători”, a comentat Meme Stoica, potrivit sursei citate mai sus.

În concluzie, FCSB se pregătește pentru o perioadă de transferuri importantă și strategie proactivă, urmărind să-și consolideze poziția atât pe plan intern, cât și în competițiile europene, în următorul sezon.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.