Negocierile dintre PSD și PNL au ajuns într-un impas: cine va fi premierul României. Președintele PNL Florin Cîțu a anunțat că Nicolae Ciucă nu mai este o variantă pe masă și că săptămâna viitoare se va ajunge la un compromis.

În acest moment nu avem această variantă pe masă. Când am venit cu variantă pe masă, am venit cu ea pe masă și a fost votată. Dacă voi veni cu acea variantă pe masă, o voi spune atunci. N-are sens să ne gândim acum.

Mandatul este de a începe negocierile cu PSD și am început în jurul unei guvernări liberale. Dacă din aceste negocieri venim cu altă soluție, vom merge în partid și vom cere acea soluție.

Mă interesează ca principiile și toate acele lucruri pentru care am fost votați să nu fie diluate în această guvernare, a afirmat Florin Cîțu.

Echipele de negociere ale PSD, PNL și UDMR care lucrează la programul de guvernare au reușit să închidă câteva capitole – Fonduri Europene, Externe, Apărare, Sănătate, Interne – încearcă să rezolve disputele pe temele de Justiție, Finanțe și Economie, dar discuțiile sunt departe de a se fi încheiat, în principal din cauza neînțelegerilor apărute la împărțirea ministerelor între cele trei partide care vor forma viitorul arc guvernamental, scrie digi24.ro.

Totodată, PNL negociază fuziunea cu PMP, după ce Ludovic Orban a fost exclus din partid.

Sunt victima unei găști demolatoare care a decis excluderea mea din PNL. Sunt onorat, pentru că acest lucru demonstrează clar că nu am nicio legătură cu toate deciziile luate de Klaus Iohannis și gașca demolatoare (…) Decizia de mă face un om liber să reprezint românii care au nevoie de oameni loiali, dedicați servirii interesului public. Sunt liber să construiesc o forță politică, alături de toți colegii liberali care au onoare, bun simț, și respect, o forță care să dea României un proiect național, liberal, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit zvonurilor de pe scena politică s-ar fi agreat varianta premierului prin rotație, însă social democrații resping nominalizarea lui Florin Cîțu. Ba mai mult, liderul PNL îl vrea pe Marcel Ciolacu primul, pentru a scăpa de Nicolae Ciucă.

Foto: antena3.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.