S-a rupt lanțul de iubire între PNL și PSD când s-a ajuns la funcția de premier. Ambele partide au pretenții și vor să dea prim-ministrul României. PSD a anunțat că Marcel Ciolacu este propunerea formațiunii pentru șefia Guvernului și dorește această funcție să fie deținută prima dată de ei, în cadrul coaliției rotative cu PNL.

Astăzi mai mult ca sigur că se va finaliza acest program de guvernare pe toate capitolele, şi social, şi Justiţie.

Mai mult ca sigur PSD va face un Consiliu Politic Naţional, unde va decide cine va fi prim-ministrul desemnat, aşa cum am şi spus că o să o facem, dar cel mai important este să nu construim ceva neţinând cont de absolut nimic, numai de interese personale. Trebuie să ţinem cont în primul rând de voinţa românilor.

Vă reamintesc că PSD a câştigat alegerile generale. Dacă vom construi ceva normal şi vom ţine cont în primul rând de voinţa românilor, sunt ferm convins că va fi o coaliţie funcţională şi vom avea un guvern al României eficient, a spus Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a susținut că Florin Cîțu nu mai poate fi premier acum, fiindcă a fost dar jos prin moțiune de cenzură.

Ce spune Florin Cîțu?

De cealaltă parte, premierul interimar Florin Cîțu a afirmat că logica PSD-ului este greșită, fiindcă o moțiune de cenzură este îndreptată împotriva unui Executiv ci nu a unei persoane.

Am auzit și eu acest argument și mi se pare bizar. O moțiune de cenzură nu este împotriva unui singur om, ori în această logică niciun ministru care a fost în Guvern nu mai poate să facă parte din viitoarea echipă.

Eu nu vreau să mergem într-o direcție greșită și să ajungem să spunem: știți X de la PNL nu poate să fie ministru.

Dacă la ei se poate cu președintele partidului, atunci se poate și la noi.

E o listă întreagă de persoane pe care nu le-aș accepta. Dar nu numai eu, cred că și românii. Aceleași discuții erau și cu USR. Trebuie să discutăm azi, să deblocăm situația, e nevoie să găsim o soluție de compromis. Noi avem o decizie foarte clară, un premier PNL în primă fază, vom vedea în partid cine e acea persoană. Văd că sunt colegi în PNL care sunt de acord ca premierul să fie desemnat de alte partide. Nu mi se pare ok, dar asta este, a declarat Florin Cîțu.

Cu toate acestea, PSD a decis ca premierul propus din partea lor să fie Marcel Ciolacu. Totodată, social-democrații sunt de acord ca PNL să dețină primul această funcție. După ultimele discuții s-a decis ca premierul României să fie Nicolae Ciucă.

Foto: digi24.ro

Comentarii Facebook

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.