Florin Cîțu tot mai aproape de o demisie

0

Premierul Florin Cîțu pare a avea zilele numărate în fruntea Guvernului, după ce în Parlamentul României a fost citită moțiunea de cenzură a PSD-ului împotriva Executivului Cîțu. Potrivit zvonurilor de pe scena politică prim-ministru ia în calcul demisia înainte de votarea moțiunii, în felul acesta șeful statului Klaus Iohannis va putea să îl propună tot pe Florin Cîțu pentru funcția de premier.

Fiecare român este mai sărac cu 560 de euro după măsurile care au distrus puterea de cumpărare. În plină explozie a preţurilor, în condiţiile unei creşteri galopante a inflaţiei, Guvernul nu a găsit altă soluţie decât îngheţarea pensiilor, alocaţiilor şi a salariilor. Statisticile oficiale arată clar că puterea de cumpărare a scăzut cu peste 12%. Cu toate acestea, prin lipsa măsurilor de compensare a pierderilor de venit, Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR a fost mult mai preocupat de lupta pentru putere în interiorul Coaliţiei şi a preferat să condamne la sărăcie peste 7 milioane de români, potrivit moţiunii PSD.

Florin Cîțu, mesaj pentru USR-PLUS

Premierul a dat un ultimatum celor de la USR-PLUS, pe care i-a chemat la consultări pentru a reveni la guvernare. Șeful Executivului a afirmat că dacă formațiunea USR-PLUS va vota moțiunea PSD nu va mai fi chemată la putere.

PNL rămâne ferm în spatele președintelui și premierului în această perioadă.

Îi așteptăm pe cei de la USR să vină să discutăm și să mergem cu această coaliție mai departe, dar vom trage linie în momentul în care cei de la USR vor vota o moțiune alături de PSD sau AUR. În acel moment PNL nu va mai negocia cu cei de la USR.

Rămânem deschiși colaborării cu cei de la USR până în momentul în care vor vota o moțiune împotriva Guvernului, a declarat Florin Cîțu.

Conform zvonurilor de pe scena politică, dacă Florin Cîțu va fi dat jos din funcția de premier locul său ar putea fi luat de Nicolae Ciucă.

Președintele ales al USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat, va putea stabili strategia de negociere de după moțiunea de cenzură.

Știți care a fost poziția USR PLUS de până acum. Nu cred că această poziție se va schimba. Putem intra într-un guvern de coaliție cu PNL și cu UDMR dacă avem un premier cu care putem lucra și în niciun caz acel premier nu poate să fie Florin Cîțu. Deocamdată nu e clar ce-și dorește PNL.

După ce avem o primă discuție în Biroul Național, avem ce să discutăm. În primul rând așteptăm rezultatul moțiunii de cenzură, a afirmat Dacian Cioloș.

Foto: playtech.ro și digi24.ro

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri