Pandemia de coronavirus este tot mai critică în România. Drept urmare, președintele Klaus Iohannis a prezidat ședința de Guvern, unde s-au luat mai multe măsuri de restricție care să stopeze răspândirea virusului ucigaș din China.

Așadar, de luni, s-a anunțat că circulația pe timpul nopții va fi interzisă, măștile vor fi obligatorii peste tot, în toată țara, târgurile și piețele vor fi închise, iar școlile vor trece toate în online.

Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi. Am avut și astăzi prea mulți care au decedat și trebuie să fim foarte realiști. Sunt necesare măsuri ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan național precum școlile să treacă toate în online. Angajații și din public și din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil.

Magazinele trebuie să fie închise seara la ora 9:00. Circulația pe timpul nopții trebuie restricționată. Petrecerile trebuie interzise. Târgurile și piețele trebuie închise. Portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară indiferent dacă sunt locuri publice din interior sau din exterior.

Firmele trebuie să își decaleze programul de funcționare.

Vrem să dăm șanse medicilor să trateze cazuri grave în spitale și ne dorim să continue activitățile economice, a spus Klaus Iohannis.

Toate măsurile anunțate urmează să fie propuse în ședința Consiliului Național pentru Situații de Urgențe și mai apoi aprobate în ședința de guvern.

Comentarii Facebook

2 COMENTARII

  1. Bai Klaus iohannis in primul rand astea nu sunt masuri bune și mai ales uni oameni nu are cum sa lucreze online nu vezi ca ai cam exagerat cu masurile tale și de la anu sar putea sa nu mai fi primar si doi la mana nu mai făcut tu casa ma obligi sa stau în casa eu am nevoie de aer am nevoie sa ma plimb nu sa stau sechestrat in casa si daca ai de gând să-mi dai amenzi ti le astept la numele meu și osa ti le rup în fata asa ca nu mai obliga oameni si ies din casa la ce ora vreau nu imi faci tu mie program ca nu mai făcut tu pe mine si ai grija ca prin noi ai ajuns tu primar daca noi nu votam acum tu nu mai ierai primar si ti am spus astept amenzile de pe acum pe numele meu și dupa osa vezi ce pot sa fac ca iti bati joc de lume osa iei foc si tu si toata primăria din cauza ca ii luați bani la oameni si pe cei bolnavi cu inima si etc ii lași sa moara în spitale si zici ca are corona fie ti rușine la numele meu poți să-mi trimiți amenzile ti le astept si poți sa pui și comentariu online sa vadă toată lumea ca omori oameni bagi pe ăștia care nu are să-ți plătească amenzile ii bagi în puscarie si ii sancționezi rușine sa iti fie numele meu Mihalache Florin astept amenzile si dupa osa vezi dacă osa mai fi primar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.