La ce vârstă l-a născut Fecioara Maria pe Iisus Hristos?

0

Nu există informații clare în Sfintele Scripturi sau în alte surse istorice credibile despre vârsta la care Fecioara Maria l-a născut pe Iisus Hristos.

Cu toate acestea, tradiția bisericească afirmă că Maria avea aproximativ 14-16 ani la nașterea lui Iisus, iar această vârstă era considerată potrivită pentru căsătorie în cultura evreiască din acea perioadă.

Este important să menționăm că, în acea perioadă, conceptul de vârstă și aniversare nu era atât de important ca astăzi, iar documentarea exactă a datelor de naștere și a altor detalii personale nu era atât de răspândită sau de importantă ca astăzi.

Unde s-a născut Iisus Hristos?

Conform tradiției creștine, Iisus Hristos s-a născut în orașul Betleem, din Iudeea, într-o peșteră folosită ca adăpost pentru animale. Această tradiție este susținută de relatarea din Evanghelia după Luca, care spune că Maria și Iosif, soțul ei, au fost nevoiți să caute adăpost în peșteră pentru că nu au găsit loc în vreuna dintre casele din Betleem.

În prezent, această peșteră este considerată un important loc de pelerinaj și se află în cadrul Bisericii Nașterii Domnului din Betleem, care a fost construită în secolul al IV-lea pe locul unde tradiția spune că s-a născut Iisus.

Este important să menționăm că există și alte tradiții care pretind alte locuri de naștere ale lui Iisus, dar cea mai răspândită și acceptată tradiție creștină este cea care afirmă că s-a născut în Betleem.

Cum a rămas însărcinată Fecioara Maria?

Conform Evangheliei după Luca și Evangheliei după Matei din Sfânta Scriptură, Fecioara Maria a rămas însărcinată prin acțiunea Sfântului Duh, ca parte a planului lui Dumnezeu pentru nașterea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Aceasta este cunoscută sub numele de Întruparea lui Iisus și este considerată unul dintre cele mai importante dogme ale creștinismului. În conformitate cu această dogmă, Iisus Hristos este considerat a fi atât om, cât și Dumnezeu, având o natură divină și o natură umană, unite într-o singură persoană.

Este important să subliniem că aceasta este o credință fundamentală a creștinismului și nu poate fi explicată prin mijloace științifice sau raționale, ci prin credință și teologie.

 

Foto: pexels.com

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri