Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a venit cu o propunere bombă pe piața din România. Acesta a declarat că ar vrea raționalizarea alimentelor de bază exact ca Ungaria. Măsura pare a fi una drastică și se ia, de obicei, numai în cazuri de forță majoră.

Astăzi o să avem o discuție. Am mai avut discuția și reducerea de TVA că nu va avea impactul pe care ni-l dorim cu toții. Poate o plafonare a prețurilor la alimentele de bază, într-o limită, pentru că nu poți să o faci fără limită pentru că atunci intrăm în altceva, este o discuție, dar nu am avut această discuție în Coaliție și astăzi vom avea această discuție.

În Ungaria, așa s-a făcut (plafonarea prețurilor n.r.), mi se pare normal. Nu poți să cumperi cu camionul că facem export de produse plafonate. Eu nu sunt specialist, eu nu știu câtă făină consumă o familie. Sunt date, dar se fac studii, lucrurile acestea vin din cifre, nu de la oameni politic. Vreți să vă spun eu câte ouă ai voie să cumperi? Este o limitare, nu o raționalizare, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că plafonarea prețurilor la alimentele de bază va duce la alte probleme. Liderul Liberal a mărturisit că nu este împotriva acestei decizii, însă trebuie să fie bine fundamentată.

Vreau să văd propunerea (n.r. de plafonare a preţurilor la alimente) cum este fundamentată. O să vină în coaliţie şi acolo vom lua o decizie. Până acum nu am văzut această propunere, dar exprim un punct de vedere al unui liberal şi al unui economist: atunci când plafonezi preţurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi, a spus Florin Cîțu.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua autoritățile române în perioada următoare. Trebuie precizat că această criză a facturilor a provocat un haos în deciziile coaliției PSD-PNL-UDMR.

Foto: digi24.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.