Meteo. Vremea din România se pregătește să-și schimbe fața în mod spectaculos miercuri, 25 octombrie, potrivit ultimei prognoze furnizate de specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După câteva zile de căldură neobișnuită pentru această perioadă a anului, vremea se anunță mai puțin prietenoasă în multe părți ale țării.

Conform prognozei ANM, miercuri va aduce cu sine vreme instabilă în vestul, nordul și centrul țării. În aceste regiuni, descărcările electrice și ploile torențiale sunt așteptate să-și facă simțită prezența, aducând cu ele cantități semnificative de apă. Locuitorii acestor zone trebuie să fie pregătiți pentru schimbări bruște ale vremii, iar autoritățile recomandă precauție sporită în trafic, deoarece carosabilul umed poate fi alunecos și periculos.

Cum va fi vremea la munte și în capitală?

Pe de altă parte, ANM anunță că în zona montană înaltă se vor semnala vânturi puternice, ceea ce ar putea afecta temporar circulația rutieră în aceste zone. Chiar și așa, în majoritatea regiunilor țării, se preconizează că vremea va fi caldă și plăcută în ziua de miercuri, 25 octombrie.

În Capitală, bucureștenii primesc o veste bună. Miercuri nu se anunță ploi, ci dimpotrivă, o zi cu un cer variabil și temperaturi mai ridicate decât ne-am fi așteptat pentru sfârșitul lunii octombrie. Termometrele vor indica până la 28 de grade Celsius, oferind o zi perfectă pentru activități în aer liber sau pentru o plimbare în oraș. Totuși, în timpul nopții, temperaturile vor scădea, situându-se între 13 și 15 grade Celsius.

„Vremea va fi în general instabilă în vestul, nordul și centrul țării, precum și la munte, unde înnorările vor fi temporar accentuate și pe arii relativ extinse vor fi ploi ce vor avea și caracter de aversă. Izolat cantitățile de apă vor fi însemnate, iar trecător vor fi posibile și descărcări electrice.

În restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploi slabe se vor semnala pe alocuri mai ales spre seară și noaptea. Vântul va prezenta intensificări în zona montană înaltă, iar în rest va sufla slab și moderat, pe arii restrânse cu ușoare intensificări”, se arată în prognoza meteo publicată de ANM.

Este important ca locuitorii din toate regiunile să fie pregătiți pentru schimbările bruște de vreme și să se informeze din surse sigure cu privire la prognoza meteorologică pentru zona lor. În cazul în care sunteți într-o regiune afectată de ploi torențiale, asigurați-vă că sunteți pregătiți cu umbrele și haine impermeabile, iar șoferii să fie atenți sporit în trafic pentru a evita incidentele nedorite. Pe de altă parte, cei din București pot aștepta cu entuziasm o zi de vară în mijlocul toamnei, pregătiți-vă să vă bucurați de soare și temperaturi ridicate.

Foto: Digilive.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.