A venit momentul să aruncăm o privire asupra prognozei meteo ANM pentru săptămâna 23-29 octombrie 2023. După o perioadă friguroasă, temperaturile par să fie în creștere în majoritatea zonelor țării. Cu informații despre vremea din București, la munte și în întreaga țară,în ultima săptămână a lunii octombrie, în rândurile de mai jos.

Început de săptămână călduros

După o săptămână caracterizată de temperaturi scăzute, vremea se îndreaptă către o ușoară creștere în majoritatea regiunilor României. Cu toate acestea, nu se poate trece cu vederea faptul că, în partea de sud, sunt anunțate temperaturi de până la 25 de grade Celsius pe timpul zilei, ceea ce poate fi considerat neobișnuit pentru ultima săptămână a lunii octombrie.

Nopțile rămân răcoroase, în special în regiunile unde diferențele de temperatură dintre zi și noapte sunt semnificative. Minimele vor atinge valori cuprinse între 10 și 12 grade Celsius în sud și sud-est, în timp ce în partea de nord a țării se vor înregistra chiar și 4 grade Celsius pe timpul nopții.

Prognoza meteo pentru București

În ceea ce privește vremea în București, se așteaptă o săptămână în general frumoasă, cu temperaturi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului. Maximele termice vor varia între 23 și 30 de grade Celsius. Cu toate acestea, începând de joi, prognoza anunță ploi, în special pe timpul nopții. Vântul va sufla slab, cu viteze de aproximativ 10-14 km/h. Temperaturile minime vor oscila între 9 și 13 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, cerul va fi senin, iar vremea se anunță destul de caldă pentru luna octombrie. În unele zone montane, se pot înregistra precipitații pe timpul nopții, dar soarele nu va dispărea prea curând din peisaj. La Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal și Brașov, temperaturile maxime vor atinge valori cuprinse între 18 și 23 de grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî la 5-8 grade Celsius. La final de săptămână, sunt așteptate ploi slabe, în special în prima parte a zilei.

Prognoza meteo în România

În această săptămână, România se poate bucura de soare, mai ales în primele 3 zile. Chiar dacă există previziuni pentru ploi izolate, temperaturile rămân destul de ridicate pentru ultima săptămână a lunii octombrie. La malul mării, vremea va fi în general frumoasă, cu maxime cuprinse între 22 și 25 de grade Celsius. Aceasta este o veste bună pentru cei care doresc să se bucure de o plimbare pe faleza Mării Negre, având la dispoziție soare și temperaturi prietenoase.

Vântul va sufla slab până la moderat în unele regiuni ale țării, iar ceața dimineții poate fi un element de care să ții cont în planificarea zilei.

În concluzie, săptămâna 23-29 octombrie 2023 ne aduce o perioadă mai caldă și însorită, în care temperaturile cresc ușor în majoritatea regiunilor țării. Cu toate acestea, ploi izolate și variații semnificative de temperatură între zi și noapte rămân în atenție, așa că este recomandabil să ne adaptăm garderoba și activitățile la aceste condiții schimbătoare.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.