Mircea Lucescu, o figură iconică în lumea fotbalului românesc, a decis să pună capăt speculațiilor care au circulat în ultima perioadă cu privire la presupusele discuții cu Dan Șucu, patronul echipei Rapid București, privind preluarea funcției de antrenor. Într-o declarație recentă, Lucescu a negat ferm că ar fi avut discuții concrete în acest sens, subliniind că subiectul principal în întâlnirile cu Șucu a fost reabilitarea bazei sportive Pro Rapid.

Deși numele său a fost vehiculat în presă în contextul unei posibile reveniri la Rapid, Lucescu a subliniat ca fiind inoportună o implicare directă în procesul de numire a noului antrenor al echipei. În loc să se concentreze pe viitorul său profesional în fotbal, Lucescu a evidențiat importanța reabilitării bazei Pro Rapid, un loc cu o semnificație specială pentru el.

„Am citit și eu stirea despre o discuție pe care aș fi avut-o cu domnul Șucu despre antrenorul Rapidului. Eu cu domnia sa am discutat despre echipă. Poate în mod deosebit despre Pro Rapid, bază cu ajutorul căreia Rapidul a câștigat două titluri și două Cupe. Pentru un club care vrea performanță, o astfel de bază de pregătire este absolut necesară!

Cum credeți că mi-aș permite eu să-i spun unui om de afaceri care investește atât de mult la o echipă, și financiar și emoțional și în toate felurile, să facă într-un fel sau în altul?!

Sunt sigur că domnul Șucu a ales, dacă într-adevăr a ales, soluția cea mai bună. Rapidul are un noroc enorm că un om cum e Dan Șucu este acolo și nu în altă parte”, a declarat Mircea Lucescu, potrivit Digi Sport.

Mircea Lucescu își dorește revitalizarea bazei Pro Rapid

Baza Pro Rapid, inaugurată în timpul mandatului său la echipa giuleșteană în 1998, a fost un simbol al modernității și al ambiției clubului la acea vreme. Cu toate acestea, în ultimii ani, baza a fost lăsată în paragină, odată cu falimentul vechii societăți a Rapidului în 2016.

Situația bazei Pro Rapid este alarmantă, având în vedere că aceasta a intrat în proces de degradare și se află sub sechestru, fiind administrată în principal de către Ministerul de Finanțe și ANAF. Cu toate eforturile depuse de oficialii Rapidului pentru a intra în posesia bazei, planurile de reabilitare și revitalizare a acesteia au întâmpinat obstacole majore.

Victor Angelescu, unul dintre reprezentanții clubului Rapid, și-a exprimat frustrarea cu privire la situația actuală a bazei și a subliniat necesitatea ca echipa să își asigure propriul loc de pregătire în cazul unei eventuale promovări în Liga 1. Cu toate acestea, Angelescu a recunoscut că obținerea bazei Pro Rapid rămâne un obiectiv dificil și incert pe termen scurt.

Astfel, în timp ce zvonurile privind viitorul lui Mircea Lucescu la Rapid au fost demontate, prioritățile clubului rămân focalizate pe reconstrucția și reabilitarea infrastructurii sale, esențiale pentru aspirațiile și performanțele viitoare ale echipei.

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.