O statistică arată că în România va fi reintrodusă starea de urgenta

0

Pandemia de coronavirus se acutizează în România. O statistică arată că sunt șanse mari ca țara să fie băgată, din nou în starea de urgenta.

Nu este o glumă. Situația este gravă și pare a fi din ce în ce mai gravă. În ultima perioadă se vede o creștere masivă a persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, s-a realizat o prognoză de compania Avantera, pentru Comitetul Național pentru Situații de Urgență, care susține în cazul cel mai pesimist, România ar putea avea un milion de cazuri de coronavirus în luna septembrie.

Potrivit datelor, numărul de cazuri active a crescut cu 54.3% în ultima săptămână. Totodată, la mijlocul lunii august, România va avea probabil între 42.447 şi 58.400 cazuri active, dintre care 2.122 – 4.088 în terapie intensivă.

Conform datelor, între 1 și 3 august, cazurile de infectării cu coronavirus va crește atât de mult încât România va îndeplini condițiile pentru a reintra în starea de urgenta.

Creșterea supra-exponențială va continua până când distanța socială va începe să crească. La actuala distanță socială și actualul prag (estimat) de siguranță, la 1 august am avea între 20.727 și 24.246 cazuri active, peste dublul numărului de cazuri actuale. La terapie intensivă ne așteptăm să avem la 1 august, în aceste condiții, între 1.036 și 1.697 internări.

Criteriul enunțat exemplificativ pentru reintrarea în Stare de Urgență (10.000 de cazuri în 5 zile) ar fi îndeplinit între 1 și 3 august, se arată în document.

Soluții pentru a nu intra în stare de urgență

Autoritățile române recomandă oamenilor să respecte regulile de distanțare socială, să se spele pe mâini și să poarte mască.

Autorii prognozei susțin că măsura care va face să scadă infectarile cu coronavirus este distanțarea socială.

Distanța socială trebuie să fie mai mare, cu cât mai mare cu atât mai bine, decât durata medie a unui caz contagios pentru ca numărul de cazuri active (persoane contagioase) să scadă. Pentru România DC = 25.3 zile; măsurile luate ar trebui să asigure o distanță socială mai mare decât 25.3. Această formulă funcționează pe regiuni/țări relativ omogene din punct de vedere al evoluției epidemiei și măsurilor aplicate. Datorită formulelor utilizate, distanța socială calculată pentru o zi suferă mici ajustări în următoarele 3 zile, se mai arată în document.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la populație să respecte măsurile luate de autorități pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

Comentarii Facebook

Lasă o replică

Email-ul tău nu va fi făcut public.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Citește mai multe aici!

Politica de confidențialitate și cookie-uri