Procuratura din Ivrea a deschis o anchetă împotriva unui colos al mobilierului în Italia, Mondo Convenienza, scrie ‘’La Repubblica’’. Printre cei care au depus plângeri se numără sute de români, angajați la cunoscutul concernul italian. Dacă vor fi găsiți vinovați, acuzații vor trebui să răspundă pentru tratamente rele aplicate angajaților, nerespectarea contractelor de muncă, și discriminări rasiale.

Ture prelungite, fără pauza de masă, muncă 12 luni din 12, de dimineață până seara târziu. Majoritatea angajaților, români, a ajuns la limita răbdării, și s-a intreptat în justiție împotriva Mondo Convenienza, un fabricant de mobilă din Italia, care se ocupă și cu distribuția pieselor de mobilier create.

Munca începea de dimineață, toată ziua cărai la mobilă până nu îți mai simțeai spatele, cu orarii imposibil de respectat, spune unul dintre angajații români.

Cui nu îi convenea, i se spunea ‘’Români de căcat, întoarceți-ve în țara voastră, dacă nu vreți să munciți’’, mai spune bărbatul intervievat de ‘’La Repubblica’’.

Pe Facebook, românii au creat o pagină initulată ‘’Mondo sofferenza’’, ca aluzie la numele angajatorului, în care explicau toate abuzurile pe care le-au suportat ani de zile, pentru un salariu pe care să îl pună pe masă familiei.

Cei vizați se apără și spun că acuzațiile românilor sunt nefondate. Potrivit acestora, toți angajații sunt tratați cu respect.

Niciun muncitor de al nostru nu a fost amenințat sau tratat rău. E drept, fiind vorba despre o muncă în permanentă mișcare, nu este instituit un program fix de prânz, dar lucrătorii pot lua pauză când doresc, se apără cei de la Mondo Convenienza.

Procurorii analizează, acum, declarațiile și probele, urmănd a lua o decizie.

Foto: repubblica.it

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.