Ion Țiriac susține că Simona Halep are nevoie de mai multe resurse financiare pentru a face față procesului la care este supusă de Agenția Internațională a Integrității în Tenis. Deși mulți oameni din lumea sportului și-au exprimat susținerea pentru Halep în această situație, Țiriac pare să sublinieze că resurse financiare mai mari ar putea fi necesare pentru a susține un proces lung și complex.

Miliardarul român a evidențiat, de asemenea, importanța realizărilor anterioare ale Simonei Halep, subliniind că aceasta a câștigat Wimbledonul, unul dintre cele mai prestigioase turnee de tenis din lume. Cu toate acestea, a păstrat o notă de incertitudine în ceea ce privește antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, spunând că nu știe dacă acesta își asumă anumite responsabilități în cazul ei.

Simona Halep merge la TAS pentru a-și căuta dreptatea

În ceea ce privește procesul la care este supusă Simona Halep din partea Agenției Internaționale a Integrității în Tenis, Țiriac a adus în discuție istoria controversată a tribunalului sportiv TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv).

El și-a amintit de un caz din 2000, legat de proba Andreei Răducan, în care se susținea că probele de urină trimise pentru testare au fost manipulate. Acest caz a condus la controverse și s-a ridicat întrebarea asupra modului în care TAS a gestionat situația.

În concluzie, declarațiile lui Ion Țiriac aduc în prim-plan aspecte importante legate de resursele financiare necesare în astfel de cazuri, precum și de controversele și întrebările legate de procesele sportive și modul în care acestea sunt gestionate.

Pe lângă toate aceste aspecte, ele subliniază și performanțele impresionante ale Simonei Halep în cariera sa, inclusiv victoria sa la Wimbledon, care rămâne un moment semnificativ în istoria tenisului românesc.

”Păi ai controlat-o de 380 de ori în 10 ani și n-ai găsit… Și atunci e o treabă care nu e curată pe undeva. Acum Simona se duce la TAS, cu ce speranțe, nu știu. Înțeleg că s-a dus cu niște avocați din Los Angeles. Nu îi cunosc, dar eu îi urez din tot sufletul numai bine.

Noi, românii, suntem o nație de îți vine să plângi câteodată. Fata asta a câștigat Wimbledon pentru țara asta. Păi dacă tu câștigi Wimbledon-ul, ești eroul lumii. Și acum toți am uitat că ea a câștigat la Wimbledon? De ce, pentru că i-a dat cineva să bea compot cu mere sau cu pere? Uite că acum ea în sfârșit a reușit să vină și să spună de unde, când, cum și cine…

Pentru că la început a zis să nu se atingă nimeni de echipa ei… E, uite că se pare că din echipă i-a dat cineva ceva să bea. Dar Simona Halep, dopată? Sunteți nebuni la cap? La 32 de ani pentru primul tur la US Open, unde a jucat întotdeauna slab, cum să te dopezi?

Deci Simona Halep este cine este, a fost numărul 1 mondial atâta timp, a câștigat Wimbledon-ul, a câștigat la Roland Garros… Așa că pentru mine rămâne o mare, mare personalitate, nu doar o sportivă. Ea e una dintre româncele care ne-a adus ceva pe masă în special când ne era foame,” a spus Ion Țiriac, potrivit sport.ro.

Foto: eurosport.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.