În lumea culinară vibrantă a României, numele lui Ionuț Belei a devenit sinonim cu succesul și gustul rafinat odată cu câștigarea titlului de campion în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la Cuțite”. Cuțitul de aur oferit de celebrul chef Sorin Bontea a devenit coroana sa, iar porțile glorioasei cariere gastronomice păreau deschise în fața lui. Cu toate acestea, la scurt timp după victoria sa triumfătoare, Belei a luat o decizie surprinzătoare și radicală – retragerea din lumea gastronomiei.

„Am decis să-mi schimb direcția, să renunț la căldura bucătăriei și să abordez un drum nou în viață”, a declarat Ionuț Belei într-un interviu pentru fanatik.ro. Decizia sa de a renunța la mediul gastronomic în care și-a clădit faima a venit ca rezultat al unei profunde analize asupra relației sale cu clienții și a percepției sale asupra industriei alimentare.

”Păi m-am cam săturat puțin să văd oameni în jurul meu care nu știu ce mănâncă. Plus de asta, condițiile în România și bugetul oamenilor este unul mic și îi împinge oarecum de la spate să consume produse ieftine de joasă calitate. Nu apreciază calitatea. Și nu prea pot să le gătesc ieftinituri”, a declarat Ionuț Belei pentru sursa citată mai sus.

O nouă carieră

Belei a dezvăluit că nu a stat mult pe gânduri și că, într-un gest curajos, a început o nouă carieră. Pentru a-și consolida pregătirea în noul său domeniu, el a urmat chiar și o facultate, pregătindu-se astfel pentru provocările viitoare.

”M-am înscris la facultatea de medicină având în vedere ca soția mea e medic. Facem afacere de familie. Ea are deja o clinică de renume în Craiova. Mi-am dat seama că medicii din România au nevoie de calitate pentru a face calitate. Așa ca mi-am propus să deschis compania asta.

Și să aduc pe piața în România freze dentare de înaltă calitate. Momentan încep pe plan local în Craiova și de la anul sper să fiu în toată România. De la 1 Decembrie voi da start livrărilor de freze în cabinetele din Craiova. Mi-am deschis o mini fabrică de freze dentare. Pentru Europa, dar în prim plan pentru România”, a spus Ionuț Belei.

Chiar dacă și-a părăsit complet vechea viață în bucătărie, Belei a menționat că nu va renunța niciodată la pasiunea sa pentru gătit. Acasă și pentru prieteni, el va continua să pregătească mâncăruri delicioase, păstrând astfel vie flacăra sa pentru arta culinară. Cu toate acestea, acum,  Ionuț Belei își scrie un nou capitol în cariera sa, unul electric și plin de provocări.

Foto: fanatik.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.