În contextul actual, CEC Bank vine în întâmpinarea clienților săi cu un avertisment crucial privind securitatea conturilor bancare. Într-un comunicat de presă de ultimă oră, banca a atras atenția asupra unei creșteri semnificative a mesajelor false și a tentativelor de fraudă care vizează clienții lor, subliniind importanța vigilenței în gestionarea informațiilor personale.

Cine trimite mesaje false în numele CEC Bank?

Conform anunțului, CEC Bank avertizează clienții săi să fie cu ochii pe mesajele pe care le primesc, indiferent că acestea vin prin SMS, WhatsApp sau e-mail. Fraudele sunt tot mai sofisticate, implicând mesaje contrafăcute, aparent provenite de la bancă, care au ca scop înșelarea clienților și obținerea datelor personale, inclusiv informații de pe card.

Scopul final al acestor tentative de fraudă este de a obține acces la conturile bancare ale clienților, iar CEC Bank își exprimă îngrijorarea cu privire la creșterea acestui fenomen periculos. Într-un efort de a proteja clienții, banca subliniază că nu va solicita niciodată date personale sau informații de pe card prin intermediul mesajelor sau e-mailurilor.

„Atenție la mesajele trimise de pe adrese de e-mail contrafăcute sau inexistente cu scopul de a frauda clienții, solicitând în numele băncii verificarea unei activități suspecte din cont sau deblocarea contului. Inițiativele de acest tip au toate același scop: colectarea de date personale și accesul la conturile bancare ale clienților”, se arată în anunțul venit de la CEC Bank.

Ce trebuie să faci dacă ai căzut pradă înșelătoriei?

Clienții care au fost deja victime ale acestor tentative de fraudă sunt sfătuiți să contacteze imediat CEC Bank sau să își blocheze cardurile pentru a preveni pierderea fondurilor. Banca încurajează transparența și comunicarea deschisă, invitând clienții să raporteze orice activitate suspectă pentru a contribui la stoparea acestor încercări de fraudă.

Pentru a evita căderea în capcanele escrocilor, CEC Bank recomandă clienților să fie extrem de atenți la orice solicitare de informații personale și să verifice întotdeauna autenticitatea mesajelor primite de la bancă. Vigilența este cheia în prevenirea fraudelor, iar colaborarea strânsă între bancă și clienți este esențială pentru menținerea unui mediu financiar sigur și securizat.

Foto: cec.ro

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.