Toate statele membre ale Uniunii Europene au aprobat planul de redresare economică pentru a ieși din criza financiară provocată de pandemia de COVID-19. România urmează să primească peste 29 de miliarde de euro în următorii ani. Autorităţile române urmează să investească acești bani în dezvoltarea țării. 

Astăzi este o zi mare pentru Uniunea Europeană. Toate cele 27 de state membre au notificat Consiliului ratatificarea deciziei referitoare la resursele proprii. În consecinţă, această decizie intră în vigoare mâine (marţi n.r.), 1 iunie. Next Generation EU intră în vigoare mâine! Uniunea Europeană este acum capabilă să obţină finanţarea necesară pentru redresarea economică şi socială a UE. Guvernele şi parlamentele naţionale ale UE 27 au dovedit un sentiment puternic de responsabilitate şi solidaritate. Nu ne putem permite să pierdem timpul. Trebuie să asigurăm aprobarea rapidă a primelor planuri de redresare şi de rezilienţă până la sfârşitul lunii iunie, a declarat premierul Portugaliei, Antonio Costa.

Vor fi disponibile subvenţii de 312,5 miliarde euro şi împrumuturi de 360 ​​miliarde de euro pentru investiţiile publice şi reformele prezentate în planurile naţionale de redresare şi rezilienţă elaborate de fiecare stat membru.

Spania şi Italia urmează să fie principalele state beneficiare, cu aproximativ 70 de miliarde de euro fiecare, urmate de Franţa, cu circa 40 de miliarde de euro. În total, 672 miliarde de euro vor fi acordate ţărilor membre sub formă de subvenţii şi împrumuturi, ca parte a unui plan global de redresare în valoare de 750 de miliarde de euro. Acest plan este finanţat printr-un recurs comun la împrumuturi, un demers fără precedent ce exprimă solidaritatea europeană în faţa crizei provocate de pandemia de COVID-19, potrivit Digi24.

Foto: Pexels.com

Comentarii Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.